{ "title": "Acı Biber Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/aci-biber-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:16:47", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Acı biber aroması, Tüm acı severler için kaçınılmaz bir tattır. Hemen hemen et, tavuk, kızartmalar gibi yemeklerin içine katılarak, farklı güzellikte bir aroma elde ederiz. Hazır acı biber aromaları, nerde, nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını bilemiyoruz. Hazır almak yerine, kendi evimizde daha eğlenceli ve lezzetli bir şekilde yapmayı tercih ederim. Bahçemiz varsa ya da balkonda saksıda yetiştirdiğimiz acı biberleri, günü geldiğinde toplayıp mutfağımızda değerlendirmek en büyük keyif olsa gerek. Denenmiş ve sürekli yaptığım bir tarifi sizinle paylaşacağım.

Acı biber aroması için gerekli malzemeler
Acı Biber Aroması Nasıl Yapılır?

Öncelikle acı biberlerimizi yıkıyoruz ve saplarını gövdelerinden ayırıyoruz. Sonra rondodan, küçük parçalar haline gelene kadar çekiyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra, ocağımıza uygun olan bir tencereyi koyuyoruz. İçerisini yağımızı döküyoruz ve ardından biberleri ekliyoruz. Biberlerin rengi hafif sararana kadar kavuruyoruz. Ardından ezdiğimiz sarımsakları da katıyoruz. Onlar kavrulurken domateslere de aynı işlemi uyguluyoruz. Rondodan iyice çekiyoruz ve domatesleri de tenceremize döküyoruz ve ardından acı biberle, domatesleri iyice pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz ve işlemimiz tamam. Ocağın altını kapatıyoruz ve tencerenin kapağını hiç açmadan, 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İsteğinize göre et yemeklerinize, tavuk sotenize, dolmalara, kızartmalarınıza ve acının tüm girdiği yemeklerinize bu karışımı ekleyebilirsiniz. Yemeklerinize ayrı bir tat ve lezzet verecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }