{ "title": "Ahududu Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/ahududu-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:34:05", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ahududu aroması, ahududu, böğürtlen, ağaç çileği ve frambuaz olarak da bilinen bir meyve türüdür. Ekilmeye ihtiyaç duymadan kendiliğinden yetişir. Kırmızı, hoş kokulu ve sulu bir meyve türüdür. Yaz meyvesi olan ahududu yaz aylarında bolca tüketilerek faydalarından yararlanılabilir. Ahududunun sağlık adına birçok faydası bulunmaktadır. Vücut dokularının sıkılaşmasını sağlar. Tüketildiğinde vücuda enerji verir. Böbrek ve diyabet hastalığına karşı iyi gelir. Vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. A vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ateşli hastalıklarda ateşin düşmesine yardımcı olur. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kansızlık, verem ve romatizmal hastalıklara karşı faydalıdır. Tatlı ve şurup yapımında kullanılır. Lösemi hastalığında hastalığın belirtilerini hafifletici etkisi vardır. Ağız içi yaralarına karşı iyi gelir. Kaynatılarak kaynayan su ile gargara yapıldığında dişeti rahatsızlıklarını giderir. Cilt bakımı için kullanılabilir. Ahududu meyvesi cilt için yapılan maskelere eklenebilir. Ahududu çay, meyve ve aroma şeklinde kullanılabilir. Ahududu meyvesi ya da çayı devamlı ilaç kullanan kişiler tarafından doktora danışarak kullanılmalıdır. Mide ülseri ya da midesinde yara olan kişiler için meyve şeklinde kullanılmamalıdır.

Ahududu Aroması Kullanım Alanları
Plastik, lastik ve ahududu kokusu ve tadının istendiği daha birçok ürün içerisinde kullanılabilir. Sıvı ve suda çözünebilir özelliktedir. Ahududu aroması 1 kg ürün içine 1 gr kadardır." } ] }