{ "title": "Alabalık Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/alabalik-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:23", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Alabalık Aroması, Alabalık balıkların en tanınmış çeşididir ve somon balığıyla yakın bir ilişkisi vardır. Turuncu renkte bir eti vardır. Alabalıkların bazıları aynı familyadan olmayabilir. Çok fazla çeşidi olan bir balık türüdür.

Tatlı su balığı olan alabalıklar yırtıcı türe sahiptir. Yumurtlamak için denize girmeyi tercih ederler. Gökkuşağı cinsi çok popüler bir yere sahiptir. Değişik renklere sahiptir. Türkiye'de her bölgede alabalık üretimi yapılmaktadır. Alabalık üretiminde bulunduğumuz kıta da neredeyse ilk sırada yer alır. Böcek, solucan, kendi cinsinin yavrularını yiyerek beslenen bir hayvandır. Avlanması biraz güçlük çıkaracağı için, özel düzeneklerle avlanırlar. Çok lezzetli olmasının yanında sağlık açısından da parlayan bir besindir. İçerisinde çeşitli vitaminleri bulundurur. Özellikle D vitamini bulundurması, kemik hastalıklarında balığın sıklıkla tüketilmesini sağlamaktadır. Yine içerisinde bulunan fosfor, beyin için çok önemli bir vitamindir. Şeker hastalarını kalp krizi ve beyin kanamasına karşı korur. Cildi güzelleştirip, kırışıklıkları giderir. Bedeni güçlendirip enerjiyi arttırırken zihni açıp hafızayı güçlendirir. İçerisindeki A vitamini de göz sağlığı için oldukça önemli bir vitamindir. Balık tüketen insanların gözlerinin daha parlak ve sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir.

Alabalık aroması; Sıvı ve toz şeklinde bulunabilen bir aromadır. Aktarlarda güvenli cam şişelerde satılır. Alabalık tadının ve kokusunun alınmak istediği besinlerde kullanılabilir. Güçlü bir bedene ve hafızaya sahip olmak istiyorsanız haftada en az iki gün alabalık tüketebilirsiniz veya aromasını kullanabilirsiniz.
" } ] }