{ "title": "Ceviz Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/ceviz-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:05:15", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "
Ceviz Aroması, Ceviz mayısta çiçek veren bir bitkidir. Yeşil kabuk içindedir. Taze yaprakları Haziran'da kolayca açılan kabukları ve meyvelerini haziran ayının ortalarında, olgunlaşmış hali ise Eylül de toplanır. Kışın yaprakları dökülür. Görkemli bir ağaçtır. Yapraklar tüysü, yaprakçıklar kenarlı ve keskin kokuya sahiptir. Kokuludur. Drog elde edebilmek için yaprakların Haziran ve Temmuz aylarında toplanması gerekir. Hava alan serin ve kuru bir yerde bekleterek kurutulur ve kıyıldığı zaman hava almayan cam bir kapta saklanması gerekir. Ceviz, Kuzey doğu ve anadolunun doğusunda kendiliğinden yetiştiği gibi, bahçelerde de yetiştirilebilir. Yaprakları mantar hastalıklarına iyi gelir, birçok vitamin içerir.

Ceviz aromasının kullanım Alanları: Dondurma çeşitleri, şekerlemeler, lokum türleri, muhallebi çeşitleri, pudingleri lezzetlendirmek için, tartlar, kekler, pastalar, kremalar, süt ürünleri, içecekler, aromalı çaylar, aromalı kahveler gibi birçok alanda kullanılabilir. Kısacası ceviz tadının ve kokusunun istenildiği her alanda kullanılabilir. Çok faydalı ve lezzet vericidir.

Cevizin faydaları nelerdir?

Zeka gelişimine fayda sağladığı gibi kalp atışlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarının önüne geçer. Erkekler için risk olan prostat kanserini önleyici özelliğe sahiptir. Beyin hastalıkları tedavisi için oldukça başarılı bir besindir. Davranış bozukluklarını düzenler, hiperaktifliği en aza indirir. Cevizin kullanıldığı her şekilde, içinde bulundurduğu omega 3 sayesinde oldukça önemli bir besindir. Kan basıncını düzenlerken, kalp ve damar hastalıklarını aza indirger. Beyin hastalıkları olan kişilerin cevizi veya ceviz aromasını günlük tüketmesi gerekir. Yemişler arasında seçkinliği ile göze çarpan ceviz ve kullanıldığı besinler kışın tüketilmelidir.

Ceviz ve aromasının kullanıldığı besinler insanların günlük besin ihtiyacının üç de birini karşılıyor. Yani; tam bir enerji deposu olan cevizi, tadını ve kokusunu istediğimiz ceviz aroması her alan da kullanılmalı ve gerektiği kadar günlük tüketilmelidir.
" } ] }