{ "title": "Damla Sakızı Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/damla-sakizi-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 12:25:52", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Damla sakızı Aroması

Aroma, bir içeceğin, yiyeceğin tadını veya kokusunu değiştiren ya da içeceğin, yiyeceğin tadını veya kokusunu güçlendiren, bazı durumlarda da istenmeyen kokuların, tatların baskılanmasını sağlayan maddelerdir. Birçok ürünün aroması üretilmektedir. Bunlardan biri de damla sakızıdır. Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir üründür. Esas olarak sakız adasın da üretilir. Tadı ve kokusu çok sevilmekte hemen hemen her üründe gerek kendisi gerekse de aroması çokça kullanılmaktadır. Damla sakızı aromasının kullandığı bazı yerler şunlardır; dondurma, kahve, çikolata, sakız, gofret, meybuz, krema, pastacılık, pasta kreması, bisküvi, sütlü tatlılar, şekerlemeler, lokum, meyve aromalı içecekler, asitli içecekler, krema, pudingde olmak üzere gıda sanayisinde, dudak balmı, duş jeli, şampuan, vücut kremi, el kremi, vücut losyonu, parfüm ve rujda olmak üzere kozmetik sanayisinde, bazı ilaçların kokusunu ve tadını baskılamak ya da tat ve koku vermek amacıyla ilaç sanayisinde kullanılır. Bazı sanayi alanlarında da istenmeyen kokuları baskılamak, yok etmek amacıyla da kullanılmaktadır.
" } ] }