{ "title": "Elma Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/elma-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:53:49", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma aromasını kahvaltılarda ekmeğinize sürerek yiyebilirsiniz. Çok güzel bir lezzet oluyor. Elma aromasını pastaların üzerine de koyarak süsleyebilirsiniz. Elmada B ve C vitamini vardır. Mideyi rahatlatıyor. Elmada vitaminler, mineraller ve antioksidanlar vardır ve mücize bir besindir. Herkesin faydalanması gerekiyor. Ayrıca kalp ve damar sağlığını koruyor. Güç ve enerji veriyor. Sağlığa çok faydalıdır. Elmayı aroma yaparak ya da komposto olarak da yiyebilirsiniz. Her şekilde faydalı oluyor. Elma aroması oldukça dayanıklı oluyor. Elma aromasını yapıp, kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Çabuk bozulmaz. Elma aromasını evde kolayca yapabilirsiniz. Elma aromasının içine tarçında koyulabiliyor. Hatta sofralarınıza koyacağınız zaman üzerine de tarçın ilave edebilirsiniz. Mis gibi kokusuyla insanların iştahını kabartıyor. Çocuklar da çok severek yiyorlar. Elma aroması enerji veriyor.

Elma aromasının malzemeleri
Elma aroması nasıl yapılır?

İlk önce bir tencereye şekeri ve suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Daha sonra elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyalım. Sonra rendenin ince tarafıyla elmaları ince ince rendeleyelim. Şerbetin kıvamı koyulaşınca karanfili, tarçını ve elmaları ekleyelim. 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Elmaların rengi değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 1 dakika kadar kaynatalım. Hazırladığımız aromayı kavanoza alalım ve ağzınıbsıkıca kapatalım ve aromamız servise hazırdır.
" } ] }