{ "title": "Et Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/et-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:26:55", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha çok gıda ürünlerine belli bir koku ve lezzet kazandırma amacıyla, besinlerin tadını ve kokusunu güçlendirmek amacıyla ya da bu özellikleri geliştirmek için kullanılan karışımdır. Gıda ve ilaç sanayilerinde son ürünlerde bulunan istenmeyen koku ve tadı maskelemek amacıyla da kullanılır. Genellikle aromaları son tüketiciler direkt şekilde kullanmaz. Diğer aromalar gibi et aroması da endüstriyel gıdaların üretiminde g/kg seviyesinde ürünlere ilave edilir.