{ "title": "Fesleğen Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/feslegen-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:01", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Fesleğen Aroması; Fesleğen aromasının özellikleri, fesleğen aroması kullanıldığı gıdalara zengin olan ve doğal bir tat verir. Yağın yoğun olduğu yerlerde çözünen sıvı ise doğal baharat aromasıdır. Fesleğen aroması kullanım yerleri ise doğal baharat aromaları çoğunlukla baharatlı olan gıdaların bütününde kullanılabilir. Örnek olarak, sos, salça, ketçap, cips, kuru yemiş, sucuk, salam, sosis, salata, köfte, şalgam gibi. Bu tadı ve kokuyu alınmak istenilen bütün gıdalarda kullanılabilir.

Dondurulmuş hazır olan gıdalarda, et ürünleri, baharat imalatı, yemek fabrikaları, otel, restoran, organizasyon şirketleri şeklindeki gıdanın yer aldığı bütün yerlerde kullanılmaktadır. Doğal fesleğen aroması kullanım miktarı ise doğal fesleğen aromasının kullanım miktarı ise ortalama olarak 1 kilo gram mamülün içerisine 1 gram ile 5 gram kadardır. Yani binde bir, binde beş kadardır. Doğal fesleğen aromasının tedarik edilmesi ise çeşitli internet sitelerinden ve fesleğen aroması satan yerlerden tedarik edilebilir.
" } ] }