{ "title": "Frambuaz Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/frambuaz-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 16:37:40", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Frambuaz Aroması

Aroma, bir yiyeceğe içeceğe tat veya koku veren, o yiyeceğin ya da içeceğin tadını veya kokusunu güçlendiren, bazı durumlarda da istenmeyen kokuların bastırılmasını sağlayan maddelerdir. Birçok alanda yaygın olarak aromalar kullanılmaktadır. Frambuaz aroması da bu aromalardan bir tanesidir. Frambuazın diğer ismi ahududur. Çoğu insan tarafından sevilerek tüketilen bu meyvenin hem kokusu hem tadı bu nedenle hemen hemen her türlü sanayi alanında çokça kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bazıları şunlardır: Dondurma, lokum, ahududu aromalı pastalar, kurabiye, şekerleme, meyve suyu, asitli içecekler, gofret, sakız, muhallebi, puding, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi gıda sektöründe, şampuan, duş jeli, sabun, ruj, dudak balmı, parfüm, el kremi, vücut losyonu, vücut kremleri gibi ürünler için kozmetik sektöründe, bunların dışında da ilaç sektöründe koku ve tatlandırma amacıyla kullanılmaktadır. Bir de bazı sanayi dallarında kötü kokuyu baskılamak, yok etmek amacıyla kullanılmaktadır.
" } ] }