{ "title": "Hindistan Cevizi Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/hindistan-cevizi-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:07:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Hindistan cevizi aroması, genel olarak Hindistan cevizi oldukça besleyici bir besin olmasının yanı sıra hem güçlendirici hem de şişmanlatıcı bir gıda maddesidir. Hindistan cevizi genel olarak yüksek bir yağ oranına sahiptir, ancak kolaylıkla sindirilebilen bir yağdır. Genel olarak Hindistan cevizi aroması da yoğun su ortamlarında kolaylıkla çözünebilen bir besin ögesidir. Pek çok sektörde Hindistan cevizi aroması tercih edilmektedir. Gıda sektöründe sakızlarda, tatlılarda, buzlu içeceklerde, çikolatalarda, şekerlemelerde, kek çeşitlerinde, çeşitli dondurmalarda ve pastacılık sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi aroması, çoğunlukla kozmetik ürünlerde en çok kremlerde, maskelerde tercih edilirken, birden fazla bakım ürününün içerisinde de Hindistan cevizi aroması kullanılmaktadır. İlaç sektöründe de Hindistan cevizi aroması genellikle şuruplara daha güzel bir tat vermesi için tercih edilmektedir. Özellikle Hindistan cevizi aroması koku kokuların giderilmesi için oda parfümlerinde, araba kokularında, parfümlerde ve pek çok alanda kullanımı oldukça yaygın olan bir üründür. Ayrıca Hindistan cevizinin kendisine has bir tadı ve muhteşem kokusu olduğu için pek çok sektörde ve alanda kullanılmaktadır. Bu alanlarda Hindistan cevizi aromasının kullanım miktarı ise gıda ürünlerinin içerisinde yaklaşık olarak (Binde bir) 1 gram kadar kullanılmaktadır. Ancak diğer alanlarda ise kullanılacak ürünün kapasitesine göre yaklaşık 1 kg kadar Hindistan cevizi aroması kullanılmaktadır.
" } ] }