{ "title": "İncir Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/incir-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:46:47", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "İncir Aroması; Sıcak iklim isteyen incir Türkiye'nin ege bölgesinde yetişen, dünyada üretiminde Türkiye'nin birinci olduğu oldukça önemli bir meyvedir.

Dişi ve erkek çeşitlerine sahiptir. Dişi ağaçtaki incirler lezzetli, iri, sulu ve tatlı iken erkek incir ağaçlarındaki meyveler küçük ve lezzeti olmayan incirlerdir. İncir, besin değeri yüksek yaş ve kuru tüketilebilen değerli, birçok şeye şifalı bir meyvedir. Sadece meyvesi değil, yapraklarından çıkan incir sütü de cilt hastalıklarında kullanılmakta ve faydası görülmektedir. Sağlık alanında incirin bilinmeyen birçok özelliği vardır. İçerisinde yoğun lif barındırır. Lifin en önemli faydası bağırsak sorunlarına iyi gelmesidir. Yani incir yiyerek kabızlık sorununuz varsa çözebilirsiniz. Kemik güçlendirmek istiyorsanız her gün birkaç tane incir tüketmek size yardımcı olacaktır. Besin değeri yüksek olmasına rağmen kalorisi düşük bir meyvedir ve çoğu zamanda zayıflamak için tüketilir. İncir yaprağını çiğnemek ağız yaralarına iyi gelirken, inciri aknelerin üzerine koymak iltihabı kurutacaktır. İncirin aroması da çok güzel bir koku ve lezzete sahiptir.

İncirin, reçeli ve kompostosu oldukça tüketilir. Kurusunu sıcak suda bekletip suyunu içtiğinizde damarları açıcı etkisi vardır. Yaprakları ezilerek siğil olan bölgelere sürüldüğünde zamanla yok ettiği gözlemlenmiştir. İncir ve aroması oldukça lezzetli ve faydalıdır. Her gün birkaç adet tüketilmesi tavsiye edilir.
" } ] }