{ "title": "Izgara Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/izgara-aromasi.jpg", "date": "18.01.2024 23:36:42", "author": "sibel şakar", "article": [ { "article": "Izgara aroması toz ya da bulyon şeklinde, farklı baharat karışımından oluşur ve ete lezzet verir. Besleyici ve lezzeti yerinde bir ızgara için öncelikle kırmızı ya da beyaz et ızgaraya mutlaka sade şekilde konulmalıdır. Burada püf nokta olarak etin pişmeye yakın baharatlarının ya da aromanın eklenmesidir. Izgara aroması büyük otel ve restoranlarda genelde kullanılmaktadır. Yapay aromalar gıda endüstrisinden sonra mutfaklarda girmiş, özellikle pastacılık da sıklıkla kullanılıyor. Özellikle fast food yiyeceklerde ızgara aroması kullanılarak yiyeceğin çekiciliği arttırılmaktadır. Yiyeceklerde kullanılan aromaların hepsi aynı kategoride değildir.

Doğal ve Yapay Aroma Arasındaki Fark Nedir?
Yapay aromaların sağlığa zararlı olmadığı söylenmektedir. Fakat doğallıktan da uzaktır. Yapay aromalar ayrıca ucuz olduğundan da tercih edilmektedir.

" } ] }