{ "title": "Karadut Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/karadut-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 01:49:09", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Karadut aroması, özellikle yoğun su ortamlarında çözünebilen sıvı bir aroma çeşididir. Genel olarak pek çok sektörde karadut sıklıkla kullanılmaktadır. Karadut aroması en çok dondurma çeşitlerinde, pastacılar da buzlu içecek çeşitlerinde, sakız, çikolata, kek, lokum, gofret, şekerleme ve tatlı çeşitlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Karadut aroması pek çok yiyecek ve içecek gıda ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca karadut tütün, ilaç, nargile ve kozmetik sektöründe de sıklıkla tercih edilerek kullanılan bir besin ögesidir.

Karadut aroması, özellikle tadı ve kokusu ile pek çok alanda istenildiği gibi kolaylıkla kullanılabilmektedir. Hatta plastik, matbaa, lastik ve mürekkep gibi pek çok kötü kokuların mevcut olduğu sektörlerde bu ürünlerin daha güzel kokmaları için karadut aromasını tercih etmektedirler. Genel olarak pek çok üründe karadutun kullanım oranları ise yaklaşık olarak 1 kg, besin gıdalarının içine kullanımı ise yaklaşık olarak 1 gram şeklinde kullanılmaktadır. Karadut aromalı konsantre şuruplar diğer toz içeceklere oranla büyük avantaja sahiptirler. Mesela konsantre karadut aroması şurubu hazırladıktan sonra karıştırılmasına gerek duyulmaz. Hatta diğer toz içeceklere oranla konsantre karadut aroması çok daha lezzetli ve natural içeriğe sahip olan bir içecek haline gelir.
" } ] }