{ "title": "Karamel Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/karamel-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:30:58", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Karamel aromasınıpasta ve keklerinizin üstüne koyarak daha lezzetli ve gösterişli oluyor. Karamel aroması çok lezzetli ve sağlıklıdır. Kokusu ve tadıyla harikalar yaratıyor. Aroma çeşitleri çoktur ama karamel aroması vaz geçilmez bir lezzettir. Kahvaltılarda kızarmış ekmeğin üzerine sürüpte yiyebilirsiniz. Karamel aromasını evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Çocuklarında çok severek yiyeceği tatlı bir aromadır. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Vitamin, mineral ve kalsiyum deposudur. Misafirlerinize de çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Karamel aromasının malzemeleri
Karamel aroması nasıl yapılır?

Karamel aromasını yaparken ilk önce şekerimizi ufak bir çelik tencereye koyalım. Tencereyi elimizle biraz sallayalım. Bu şekilde şekerlerin tencereye eşit yayılmasını sağlıyoruz. Sonra tencereyi ocağa koyalım ve en yüksek ateşe alıp şekerlerin erimesini bekleyelim. Şekerimiz tencerenin kenarlarından doğru erimeye başladığında ocağımızın altını kısalım ve pişirmeye devam edelim. Sonra bütün şekerler en kısık ateşte eriyince, tencereye tereyeğını ekleyelim. Tereyeğı erir erimez hemen kremeyı ekleyelim ve güzelce çırparak karıştıralım. Karamel aroması kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirelim. Yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatalım ve karamel sosumuzu soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun.
" } ] }