{ "title": "Keçi Peyniri Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/keci-peyniri-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:53:43", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Keçi Peyniri Aroması; Keçi sütünün eşsiz aroması, Keçi peynirinin de hızla tüketilmesinin sağlamıştır.

Keçi sütü çok faydalıdır. Bebekler için anne sütü görevi görmeye en yakın süttür. İçinde yüksek oranda vitamin barındır. Alerjik hiçbir yan etkisi olmayan bir süttür. Çocuklar için kemik gelişiminde çok faydalıdır. Cilt sorunları için oldukça etkilidir. Migreni tedavi edici özelliği vardır. Öksürüğü azaltırken, egzamaları en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Keçi, dağlardan en aromatik ve faydalı otlarla beslendiği için, bu aroma oradan gelir. Çok ilgi görmesi sonucu, insanlar evde peynirini yapmaya başlamışlardır.

Keçi peynirinin yapımı; Önce keçi sütü iyice temizlenmiş bir tülbentten süzülür. İki tencereye ihtiyaç vardır. Tencereler iç içe geçecek şekilde olmalıdır. İçte kalana keçi sütü, dışta kalana ise su koyulmalıdır. Peynir yapmaya başladıktan itibaren termometreye ihtiyacımız olacaktır. Sürekli ölçerek sütün 60 derece civarına gelmesi için bekletilmelidir. İstenilen sıcaklığa geldikten sonra bu sıcaklığı korumak için yarım saat boyunca takip edilmelidir. Daha sonra dilerseniz pastörizasyon işlemi yapabilirsiniz. Sütü mayalandıktan sonra ağzı kapatılıp bekletilmelidir.5-6 saat beklettikten sonra tuzlayıp buzdolabına atılmalıdır.

Keçi peyniri aroması; Güzel ve lezzetli bir aromadır. Keçi peyniri tadının ve kokusunun istenildiği besinlerde kullanılmaktadır. Aktarlarda kolaylıkla bulunabilen bu aroma sıvı haldedir. Kozmetikte sıklıkla kullanılmaktadır. Şifa değerinde olan Keçi peyniri her gün tüketime uygun bir besindir.
" } ] }