{ "title": "Kiraz Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/kiraz-aromasi.jpg", "date": "24.01.2024 06:26:41", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Kiraz Aroması, Aroma, bir yiyeceğe veya içeceğe tat ya da koku vermek, yiyeceğin veya içeceğin kokusunu güçlendirmek, bazı durumlarda da kötü kokuları yok etmek, baskılamak amacıyla kullanılan maddelerdir. Birçok alanda aromalar kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kiraz aromasıdır. Yaz günlerinin en sevilen meyvelerinden biri olan kiraz insanlar tarafından kokusu ve tadı beğenilen bir meyvedir. Bu da aroma olarak yaygın bir şekilde kullanılmasına zemin hazırlamaktadır.

Kiraz aroması sıvı bazlı bir aroma çeşididir. Suda iyi çözünür. Kullanımı oranı 1000'de 1 şeklindedir. Yani 1000 gram hammadeye 1 gram kiraz aroması eklenmelidir. Kiraz aroması sıkça kullanılmaktadır. Bu kullanım alanları şunlardır: Gofret, çikolata, sakız, şekerleme, muhallebi, bisküvi kreması, puding, krema, aromalı içecekler, aromalı tatlılar, asitli içecekler, lokum, pasta kreması, jöleler olmak üzere gıda sektöründe, ruj, duş jeli, şampuan, dudak balmı, vücut kremi, vücut losyonu, parfüm, deodorant, el kremi, yüz kremi yapımı olmak üzere kozmetik sanayinde ve koku ve tat verici olarak ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Bir de kötü kokuları baskılamak ve yok etmek amacıyla çeşitli sanayi dallarında kullanılmaktadır." } ] }