{ "title": "Kivi Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/kivi-aromasi.jpg", "date": "24.01.2024 06:24:44", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Kivi Aroması, Aroma, bir yiyeceğe, içeceğe tat ve koku veren, o yiyeceğin ya da içeceğin tadını, kokusunu kuvvetlendiren ya da değiştiren gıda maddeleridir. Birçok çeşidi vardır. Bunlardan birisi de kivi aromasıdır. Kivi aroması suda çözünen, bir aroma çeşididir. Kıvamı yoğun, çok akıcı olmayan bir sıvı şeklindedir. Birçok alanda kivi aromasının kullanımı mevcuttur. Bu kullanım alanları; çikolata, dondurma, buzlu dondurmalar, meyve suyu, gofret, kek, sakız, gazlı içecekler, lokum, tatlı, aromalı içecek ve pasta yapımlarında olmak üzere gıda sanayi bunun yanı sıra kozmetik ve ilaç sanayi bunlara ek olarak da tütün aroması olarak tütün işletmelerinde kullanılmaktadır.

Ayrıca bazı durumlarda da kötü kokuyu bastırmak, yok etmek amacıyla da tercih edilmektedir (Plastik, lastik gibi). Kivi aromasının uygun kullanım dozu 1000'e 1 oranıdır. Kivi aromasının raf ömrü diğer aromalarda olduğu gibi 6-12 ay civarıdır. Bu süre geçtikten sonra kullanımı önerilmemektedir." } ] }