Kızarmış Ekmek Aroması, Ekmek aroması genel olarak, ekmek kabuğu aroması. Ekmek içi aroması, kızarmış ekmek aroması olarak üç şekilde incelenmektedir. Kızarmış ekmek aroması, ekmeğe tat ve hoş koku vermek amacı ile kullanılmaktadır. Kızarmış ekmek aroması, kullanıldığı ekmeklere tereyağı ve karamel kokusuna benzer aroma vermektedir. Ekmek ile ilgili diğer aromalar ise şu şekildedir;
Ekmek aroması: Ekmeğe hem iç hem dış olarak pişmiş hissi veren bir maddedir. Ekmek aroması içinde, dekadienal, feniletanol, noneal gibi koku maddesi bulunmaktadır. Bu maddeler son derece güçlü etkili aromadır. Bu aroma sadece ekmeğin görüntüsünü değiştirmez ekmeğin pişirme süresini de kısaltır ve piştikten sonra raf ömrünü de uzatır. Ekmek aroması, ekmeğe hem iç hem dış pişmiş görüntüsü veren bir maddedir.
Ekmek Kabuğu Aroması: Ekmek kabuğu aroması, ekmek fırında çıktıktan sonra ekmeğin dışına sürülerek uygulanır. Bu aroma, ekmeğin piştikten sonra ortaya hoş kokunun çıkmasını ve uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Ekmek aroması, buğday ekmeğinin patlatılmış mısır gibi hoş kokmasını sağlar.
Ekmek İçi Aroması: Unun içerisindeki maddelerin etkisini artırarak, ekmeğin mayasının, ekmeğin içini geliştirir. Bu ekmek aroması, ekmeğin içi kokusunu da etkilemektedir. Ekmek içi aroması. Fermente olduğu için temel olarak laktik asit ortaya çıkarır. Bu asitle bağlantılı tüm bakteriler meydana çıkarak faydalı yan ürünleri ortaya çıkmasını sağlar. Bu aroma ortaya çıkabilecek acımsı tatları da engellemiş olur.