{ "title": "Mandalina Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/mandalina-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 05:50:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mandalina aroması, özellikle bu aroma diğer aromalar gibi suda değil yağın içerisinde kolaylıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. Mandalina B ve C grubu vitaminleri içerdiği gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bir meyvedir. Kendine has bir kokusu ve tadı olan mandalina aroması pastacılık sektöründe meyveli pastalarda, gıda sektöründe muhallebi ve puding de meyve aromalı olan içeceklerde, lokum ve şekerlemelerde, gofret, sakız, meyveli çaylar, kek ve çikolatalarda, meyveli süt ve yoğurtlarda ayrıca sütlü tatlılarda ve zeytinyağının içerisinde farklı tatlar elde etmek için mandalina aroması kullanılmaktadır. Ayrıca bisküvilerin kendine has olan kokularının bastırılması ve tadının istendiği gibi olması için mandalina aroması kullanılmaktadır.

Mandalina aroması, bu tür aromalar sadece gıda sektöründe değil pek çok sektörde hem kokusu hem de tadı farklı alanlarda kullanılmaktadır. İlaç sanayisinde kötü tatları daha güzel yapabilmek için, kozmetik ürünlerinde parfümlerde ve oda parfümlerinde, boyalarda, mürekkep, yem sanayisinde bu kötü kokuların bastırılması için çoğunlukla güzel koku veren aromalar kullanılmaktadır. Bu aromalar sıvı şekilde olabildiği gibi aynı zamanda toz olarak da mevcut olmaktadır. Genel olarak mandalina aroması kullanıldığı maddeye göre farklı gramlar içermektedir. Mandalina aroması yaklaşık olarak 1 kilo gram ürünün içine yaklaşık olarak 1 gram kadar kullanılmaktadır.
" } ] }