{ "title": "Mısır Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/misir-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:29:37", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Mısır aroması; Mısır iklimin nemli olduğu bölgelerde yetişen, bir senelik buğdaygillerden olan bir bitkidir. Erkek ve dişi organları vardır. Meyvesi koçanıdır. Püskülleri ise dişi çiçeğidir. Bir koçanın üzerinde 150 200 arası mısır bulunabilir. Mısır Türrkiye de yetiştirilmesi açısından uygun bir besin olduğu için okdukça fazla yetiştirilmektedir. Gelişimini tamamlayan mısır koçanları toplanarak kurumaya bırakılır. Bundan mısır nişastası ve mısır yapı elde edilir. Püskülleride yaz başlarında toplanır, kurutulur. Aroması, nişastası yağı çok fazla ilgi gören ürünlerdir. Taneleri hayvan yemi olarak satılmaktadır. Yine tanelerinden yapılan un da pastacılıkta oldukça tercih edilmektedir.