{ "title": "Nane Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/nane-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:26:15", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerinde fazlasıyla kullanılmaktadır. Nane aromasını aktarlardan hazır alıp kullanabileceğimiz gibi evde kendimizde taze nane ile sağlayabiliriz. Sıvı olarak aldığımız nane aroması yağda çözünür. Un şeklinde toz olarak aldığımız aroma su ile çözünür. Evde taze veya kuru nane kullanarak da nanenin ferahlığını ve o güzel kokusunu yemeklerimizde elde edebiliriz. Fakat kokusu olsun kendisi toz halinde gözükmesin istiyorsanız. Kuru veya taze naneyi temiz bir tülbent içine sarıp yapmış olduğumuz yemeğin içine bırakabiliriz. Yemek veya dilediğimiz herhangi bir şey piştikten sonra tülbentle birlikte içinden naneyi alırız. Bu şekilde nanenin kokusu yemekte güzel bir nane aroması bırakırken görüntüsü olmamış olur.

Nane aromasının kullanıldığı ürünlerden bazıları
Nane aroması nasıl yapılır?

Bir denet nane, bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şeker. Küçük bir tencereye bir bardak suyu koyup ocağın altını yakıyoruz tencerenin ağzına kevgir koyup naneleri kevgirin içine alıyoruz ve ağzını kapatıyoruz. Buhar yöntemiyle pişiriyoruz. Yani alttaki su kaynakça üsteki naneler suyun baharında pişiyor. Daha sonra pişen naneleri ve bir kaşık şekeri robotta çekiyoruz çekme işlemi zor oluyor ise tencerenin içinde kaynayan sudan biraz ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız nane aromasını dileğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bir de mentollü nane var onu küçük bir saksıda yetiştirip hiçbir işlem yapmadan dilediğiniz yerde kullanıp istediğiniz nane aromasını elde edebilirsiniz.
" } ] }