{ "title": "Portakal Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/portakal-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:18:15", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek yediği bir meyvedir. Portakal, meyve olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin, pastaların ve tatlıların da tadını zenginleştirmektedir. Bunun için kullanılan şey portakal aromasıdır. Portakal aroması, hazır olarak temin edilebileceği gibi evde de hazırlanabilir.

Portakal aroması için gerekli malzemeleri
Portakal aroması nasıl yapılır?

İlk olarak portakallar bir güzel yıkanır. Yıkanmış olan portakalların kabukları rendelenir. Rendelenmiş olan portakalın kabukları tencereye koyulur. Üzerine portakalların suyu sıkılır. Toz şeker ve iki bardak su eklendikten sonra ocağın altı yakılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Portakal aromamız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }