Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Böcek ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilecek doğal bir ilaçtır. Harice vücuda masaj şeklinde uygulanabilir. Pasta, kek, muhallebi, puding, sakız, gofret, meyve aromalı içecekler, nargile, tütün, kozmetik, lokum, şekerleme, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi ürünlerde esans olarak kullanılır. Faydaları bu kadarla da sınırlı değildir.
Tarçın Aroması Faydaları Nelerdir?
Her gün düzenli olarak 1 çay bardağı suyun içine tarçın aromasından 3-4 damla damlatılarak içildiğinde kötü kolesterole karşı fayda sağlar. Yemeklerde şeker ya da tuz yerine kullanılabilir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için mükemmel bir alternatif olarak kabule dilmektedir.
Tip 2 diyabet hastalarında insülin seviyesini arttırıcı ve kan şekerini düşürücü etki yaratır. Bu etkisi bilimsel olarak da kabul görmüştür.
Mantar gibi kaşıntılı hastalıklara karşı kullanılabilir.
Lenfoma ve lösemi hastalarında kanser hücrelerinin artmasını önler.
Kan pıhtılaşmasını engelleyici etkisi vardır.
Mikrop kırıcı olarak kullanılabilir. Bakteri ve mantar hastalıklarının vücuda yayılmasını önler. Gıda sektöründe de birçok gıdanın raf ömrünü uzatmak ve bakteri oluşumunu önlemek için kullanılmaktadır.
Hafızayı kuvvetlendirmek için su ile karıştırılarak içilebilir. Özellikle ileri yaşlarda yaşanabilecek olan Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
Pastörize edilmemiş içeceklerde E. Koli bakterisine karşı kullanılabilir.
Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
Migren ve baş ağrısına karşı masaj ya da su ile karıştırılarak kullanılabilir.
Serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyici etki yaratır.
Kas ağrılarına karşı masaj şeklinde kullanılabilir.
Huzursuz bacak sendromuna karşı faydalıdır.
Antibakteriyel etkisi sayesinde ağız içi hijyen için kullanılabilir. Diş çürüğünü önler dişeti sağlığını korur.
Boğaz ağrısı ve öksürük için yararlıdır.
Kan dolaşımını arttırır.
Artrit ve osteoporoza karşı iyi gelir. Bu tür rahatsızlıklara karşı masaj şeklinde uygulanabilir. Yaşanan ağrıları hafifleterek rahatlama sağlar.
Mutfaklarda karıncalara karşı kullanılabilecek doğal bir reçetedir.
Manganez içeriği sayesinde adet öncesi sendromuna karşı iyi gelir. Adet döneminde yaşanan krampları hafifletir.
Zayıflamak için kullanılabilir. Tarçın aroması yemeklere birkaç damla eklenerek tüketilebilir. Uzun süre tok tutan etkisi bulunmaktadır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve vücudu birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
Tatlı, pasta gibi ürünlerde lezzet arttırmak için kullanılabilir.