{ "title": "Tarçın Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/tarcin-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 17:28:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Böcek ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilecek doğal bir ilaçtır. Harice vücuda masaj şeklinde uygulanabilir. Pasta, kek, muhallebi, puding, sakız, gofret, meyve aromalı içecekler, nargile, tütün, kozmetik, lokum, şekerleme, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi ürünlerde esans olarak kullanılır. Faydaları bu kadarla da sınırlı değildir.

Tarçın Aroması Faydaları Nelerdir?
" } ] }