{ "title": "Üzüm Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/uzum-aromasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:01:12", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Üzüm Aroması

Üzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'dir. Bu kadar yaygın yetiştirilmesine paralel olarak kullanım alanları da oldukça fazladır. Bu kullanım alanlarından biri de gıda sektörüdür. Üzüm aroması, birçok yemeğin, pastanın ve tatlının içinde kullanılabilmektedir.

Üzüm aroması için gerekli malzemeleri
Üzüm aroması nasıl yapılır?

İlk olarak üzümler bir güzel yıkanır. Salkımlarından tek tek ayıklanır. Ayıklanan üzümlerin kabukları soyulur. Daha sonra karıştırıcı ile çekilir. Çekilen üzümler tencereye koyulur. Üzerine şeker ve su eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Üzüm aroması hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }