{ "title": "Vişne Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/visne-aromasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:27:07", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Vişne aroması, Vişne, başlı başına çok sevilerek yenen bir meyvedir. Özellikle çocuklar vişne kompostosuna bayılırlar. Sıcak yaz günleri de vazgeçilmez bir içecek olur. Bahçesi müsait olup da meyve ağacı dikenlerin muhakkak vişne ağaçları da vardır. Çünkü vişne, çok amaçlı bir meyvedir. İster reçel yapın ister içecek haline getirin, isterseniz de pastalar için özel soslar olarak kullanın. Vişneyi temizleyip, dolabın derin dondurucu bölümünde de uzun süre için muhafaza edebiliriz. Kendini çok sevdiren bir meyve olan vişne, şimdi vazgeçilmez pastaların üzerine, arasına sos olarak kullanacağımız çok lezzetli bir tarife hep beraber bir göz atalım.

Vişne aroması için gerekli malzemeler
Vişne Aroması Nasıl Yapılır?

Bir buçuk su bardağı olan, çekirdekleri ayıklanmış vişneleri, orta boy tencereye alıyoruz. İçerisine şekeri ilave ediyoruz ve ardından suyumuzu katıyoruz. Hafifçe karıştırıyoruz. Kaynamaya başlamadan önce, nişastayı su ile özlüyoruz. Ardından kaynamakta olan, tenceremize yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir yandan da karıştırmayı bırakmıyoruz. Bırakırsak eğer, top top olur. İşte bunu engellemek için, sürekli karıştırmalıyız. İstediğimiz kıvamı elde edince, tenceremizin altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servise hazır. Özellikle cheeskek yaparken, çok ihtiyaç duyacağımız bir sostur. Denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }