{ "title": "Yeşil Erik Aroması", "image": "https://www.aroma.gen.tr/images/yesil-erik-aromasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:06:33", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Yeşil erik aroması en çok sevilen ve yapılan aromalardan biridir. Çok güzel oluyor. Hem sağlıklı hem de erikte olan bütün vitaminler sayesinde yeşil erik aroması çok faydalıdır. Kahvaltıların vaaz geçilmez tatlarından biridir. Yeşil erik aromasını evde kolayca yapabilirsiniz. Yeşil erikten marmelat, reçel, komposto ve aroma yapabilirsiniz. Hepsi de çok faydalıdır. Pastaların ve keklerin üzerine de koyabilirsiniz. Çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.
Yeşil erikte C vitamini bol miktarda bulunuyor. Ayrıca yeşil erikte K vitamini, sodyum, potasyum, mineral, magnezyum ve kalsiyum bol miktarda bulunuyor. Yoğun lifli olduğu için sindirim sistemini çalıştırıyor. Kabızlığa ve gaz problemi olanlara iyi geliyor. Yeşil erik insan vücudundaki bağ dokusunu güçlendiriyor.

Böylece vücudun sıkı, genç, sağlıklı ve fit olmasını sağlıyor. Bu yüzden yaz aylarında erikten aroma yapıp kışın tüketebiliriz. Yaşlılara ve çocuklara da çok faydalıdır.

Yeşil erik aromasının malzemeleri
Yeşil erik aroması nasıl yapılır?

Yeşil erik aroması yaparken ilk önce erikleri güzelce yıkayalım. Sonra derin bir tencereye koyalım ve dibini tutmasın diye içine bir su bardağı su ilave edelim. Ara ara karıştıralım. Çünkü eriklerin kabukları iyice soyulup süzgeçten kolayca geçmesini için. Eriklerin kabukları çıkınca ve yumuşayınca ocağın altını kapatalım. Sonra ılımaya bırakalım. Daha sonra büyük bir tencerenin üzerine süzgeçi koyalım ve erikleri içine boşaltalım. Önce haşlanmış eriklerin suyu süzülsün. Sonra elimizle ya da bir kepçe ile bastırarak erikleri süzgeçten geçirelim.

Süzdüğümüz erik tenceresini ocağa tekrar koyalım. Biraz kaynamaya başlayınca şekeri ilave edelim. Şekeri karıştırarak eritelim. Yeşil erik aroması kıvama gelinceye kadar ocakta kaynatalım. Aroma koyulaşıncaya kadar başında duralım ve ağır ağır dibini tutmasın diye karıştıralım. Kıvamı çok koyu olmasın. Çünkü yeşil erik aroması soğuyunca hatta buzdolabında uzun süre bekleyince de koyulaşıyor. Bu yüzden fazla koyu olmadan ocaktan alalım. Aromayı ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu sıkalım ve ocaktan alalım. Erik aroması hazır hale geldi. Soğumaya bırakalım ve sonra cam bir kavanozda buzdolabında uzun süre durabilir. Hemen bozulmaz.

Afiyet olsun.
" } ] }