Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır.
Kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Böcek ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilecek doğal bir ilaçtır. Harice vücuda masaj şeklinde uygulanabilir. Pasta, kek, muhallebi, puding, sakız, gofret, meyve aromalı içecekler, nargile, tütün, kozmetik, lokum, şekerleme, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi ürünlerde esans olarak kullanılır. Faydaları bu kadarla da sınırlı değildir.

Tarçın Aroması Faydaları Nelerdir?

  • Her gün düzenli olarak 1 çay bardağı suyun içine tarçın aromasından 3-4 damla damlatılarak içildiğinde kötü kolesterole karşı fayda sağlar. Yemeklerde şeker ya da tuz yerine kullanılabilir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için mükemmel bir alternatif olarak kabule dilmektedir.
  • Tip 2 diyabet hastalarında insülin seviyesini arttırıcı ve kan şekerini düşürücü etki yaratır. Bu etkisi bilimsel olarak da kabul görmüştür.
  • Mantar gibi kaşıntılı hastalıklara karşı kullanılabilir.
  • Lenfoma ve lösemi hastalarında kanser hücrelerinin artmasını önler.
  • Kan pıhtılaşmasını engelleyici etkisi vardır.
  • Mikrop kırıcı olarak kullanılabilir.
    Bakteri ve mantar hastalıklarının vücuda yayılmasını önler. Gıda sektöründe de birçok gıdanın raf ömrünü uzatmak ve bakteri oluşumunu önlemek için kullanılmaktadır.
  • Hafızayı kuvvetlendirmek için su ile karıştırılarak içilebilir. Özellikle ileri yaşlarda yaşanabilecek olan Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Pastörize edilmemiş içeceklerde E. Koli bakterisine karşı kullanılabilir.
  • Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
  • Migren ve baş ağrısına karşı masaj ya da su ile karıştırılarak kullanılabilir.
  • Serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyici etki yaratır.
  • Kas ağrılarına karşı masaj şeklinde kullanılabilir.
  • Huzursuz bacak sendromuna karşı faydalıdır.
  • Antibakteriyel etkisi sayesinde ağız içi hijyen için kullanılabilir. Diş çürüğünü önler dişeti sağlığını korur.
  • Boğaz ağrısı ve öksürük için yararlıdır.
  • Kan dolaşımını arttırır.
  • Artrit ve osteoporoza karşı iyi gelir. Bu tür rahatsızlıklara karşı masaj şeklinde uygulanabilir. Yaşanan ağrıları hafifleterek rahatlama sağlar.
  • Mutfaklarda karıncalara karşı kullanılabilecek doğal bir reçetedir.
  • Manganez içeriği sayesinde adet öncesi sendromuna karşı iyi gelir. Adet döneminde yaşanan krampları hafifletir.
  • Zayıflamak için kullanılabilir. Tarçın aroması yemeklere birkaç damla eklenerek tüketilebilir. Uzun süre tok tutan etkisi bulunmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve vücudu birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
  • Tatlı, pasta gibi ürünlerde lezzet arttırmak için kullanılabilir.
19.01.2024 17:28:06
Tarçın Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tarçın Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tarçın Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

Kavun Aroması

Kavun aroması hakkında bilgi vermeden önce kavunun genellikle yaz aylarında yetiştiği, kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve yumuşaklığından an...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024