Çilek Aroması Çilek aroması, genellikle su ile kolayca çözünebilen sıvı aroma maddesidir. Bu nedenle, gıda ve diğer endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Çilek aromasının hoş kokusu ve mükemmel tadı, birçok sektörde tercih edilmesine neden olur. Çilek kokusunun ayrı bir etkileyici özelliği ve tadı vardır. Gıda Endüstrisinde Çilek Aroması Çilek aroması, yiyeceklerde sıkça kullanılır. Özellikle:
gibi ürünlerde tercih edilmektedir. Ayrıca, krema, sakız, kekler, lokum çeşitleri, tatlılar, muhallebi, şekerleme çeşitleri, çikolatalar ve sütlü tatlılarda da çilek aroması yaygın olarak kullanılır. Çilek aromasını jöle şeklinde tatlılarda ve pastaların üzerinde de kullanabilirsiniz. Kozmetik ve Diğer Sektörlerde Çilek Aroması Çilek aroması, gıda ürünleri dışında kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle:
gibi ürünlerde çilek aroması bulunmaktadır. Ayrıca, nargile ve tütün ürünlerinde, yem sanayisinde ve ilaç sektöründe sıklıkla tercih edilen bir aromadır. Çoğunlukla kötü kokulara sahip diğer ürünlerde de çilek aroması kullanılmaktadır. Kendine has güzel kokusu olan çilek, boya, mürekkep, matbaa, plastik, atık ve lastik ürünlerinin kötü kokularını bastırmak ve daha hoş bir koku vermek için kullanılmaktadır. Çilek Aromasının Kullanım Miktarları Çilek aromasının kullanım miktarı, kullanıldığı ürüne bağlı olarak değişim göstermektedir. Örneğin, besin gıdalarında çilek aromasının kullanıldığı miktar genellikle binde bir, yani 1 gram kadar olmaktadır. Ancak diğer sektörlerde kullanım miktarları ise yaklaşık 1 kg civarındadır. |