Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nar aroması; Nar, dayanıklı ve uzun süre muhafaza edilebilen çok eski çağlara dayanan şifa niyetinde bir meyvedir. Özel bir iklim isteği olmayan nar, yazları sıcak havayı kışları da daha ılık havayı sever. Özel bir iklim istemez. Türkiye'de Şanlıurfa ve Antalya bölgesinde kapalı bahçelerde çadır içlerinde yetiştirilir.

Nar için yapılan araştırmalarda narın en etkili özelliğinin kansere karşı koruyucu olması olmuştur. Birçok kanser çeşidinin oluşumunu engellemek nar tüketimiyle büyük ölçüde etkili olacaktır. Narın tüm kısımlarının sağlık için ayrı ayrı faydaları vardır. Nar suyu elde etmek istiyorsak bütün bir şekilde su haline getirmek gerekir. Bu şekilde çok daha etkili olacaktır. Vücuttaki enfeksiyonu atan nar aynı zamanda ağızda ve midede yaralar varsa iyileşmesine yardımcı olacaktır. Cildi pürüzsüzleştirir, yüksek tansiyon varsa düşürmek için nar suyu içilebilir. Kalp ritmininin düzenli atışını sağlar ve bağırsak kurtlarını düşürür. Güçlü bir antioksidandır.

Nar aroması; sıvı bir aromadır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Birçok kullanım alanı vardır. Kozmetik, ilaç, şekerleme, bisküvi, pasta sektörü gibi alanlarda kullanılırken, yüksek aromalı kokusu da kötü kokuları engellemek için lastik gibi sektörlerde kullanılabilir. Nar aromasının ferahlatan ve rahatlatıcı bir kokusu vardır.

Nar aromasını bütün aktarlarda, güvenli cam şişelerde bulmak mevcuttur. Bu sağlıklı meyveyi ve aroması her mevsim tüketilebilir. Narın kokusunu ve tadını istediğiniz her alanda nar aromasını kullanabilirsiniz.

Nar Aroması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali aroması, Şeftali çoğu insanın olduğu gibi benim ve çocuklarımında en çok sevdiğimiz meyvelerden biridir. Hazır aldığımız şekerlemeler sakızlar toz içece[...]

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. L[...]

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut aroması çok güzel oluyor ve çok sağlıklı bir aromadır. Kahvaltıların vaz geçilmez tatlarındandır. Rengi ve pürüzsüz görünümü ile çok dikkat çekiyor. İnsa[...]

Acı Biber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Acı biber aroması, Tüm acı severler için kaçınılmaz bir tattır. Hemen hemen et, tavuk, kızartmalar gibi yemeklerin içine katılarak, farklı güzellikte bir aroma elde e[...]

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6