Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut aroması, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla öne çıkar. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Rengi ve pürüzsüz görünümüyle dikkat çeker ve iştah açar. Öyle ki, kahvaltıda çocuklarınızın ekmeğine sürüp yedirebilirsiniz. Küçük çocuklarınızın mamasına da katabilirsiniz. Çok sağlıklı olup enerji verir ve çocukların zeka gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca pastaların, keklerin üzerine ekleyip servis yapabilirsiniz. Dut aroması hastalıklara da iyi gelir.

Dut Aromasının Faydaları

Dut aroması, içinde barındırdığı kalsiyum, demir, vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir.

  • B1, B2 ve C vitamini yönünden çok zengin olan dut aromasını bol bol kış aylarında tüketmek gerekir.
  • Ateş düşürücü özelliği vardır.
  • Aç karnına yendiği zaman sindirim sistemini ve bağırsakları hızlı çalıştırır, kabızlığa iyi gelir.
  • Kemik erimesine karşı faydalıdır.
  • Karbonhidrat, kalsiyum ve A vitamini içerir.

Dut Aromasının Malzemeleri
  • 1 kg dut
  • 500 gr toz şeker
  • Yarım limon suyu

Dut Aroması Nasıl Yapılır?

Dut aroması yapmak için önce dutları ayıklayıp temizleyelim. Sonra güzelce yıkayıp suyunu süzelim. Mutfak robotunda püre haline getirelim ve ardından süzgeçten geçirelim ki pürüzsüz olsun. Dut püresini bir tencereye koyup üzerine toz şekeri yayarak ilave edelim. Orta ateşte kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağı kısarak 10 dakika daha kaynatalım. Üzerine birkaç damla limon suyu ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra güneşin altına koyup üzerine temiz bir bez ya da tülbent örtelim. Dut aromasının kıvamı koyulaşana kadar 5-6 gün güneşin altında bekletelim. Kavanozlara koyacağımız zaman dut aromasını bir tencereye alıp biraz kaynatalım ve kavanozlara dolduralım. Kavanozların ağzını temiz kapaklarla sıkıca kapatalım ve ters çevirelim. Bu yöntemle yaptığımız dut aroması uzun süre bozulmadan bekler.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri