Ceviz Aroması Ceviz, Mayıs ayında çiçek veren bir bitkidir ve yeşil bir kabuk içinde bulunur. Taze yapraklar Haziran ayında açılır ve meyvelerini Haziran ayının ortalarında verir. Olgunlaşmış cevizler ise Eylül ayında toplanır. Kışın yapraklarını döker ve oldukça görkemli bir ağaçtır. Yaprakları tüysü, yaprakçıkları kenarlı ve keskin bir kokuya sahiptir. Drog elde edebilmek için yaprakların Haziran ve Temmuz aylarında toplanması gerekmektedir. Toplanan yapraklar serin, hava alan ve kuru bir yerde bekleterek kurutulur ve kıyıldığında hava almayan cam bir kapta saklanmalıdır. Ceviz, Kuzeydoğu Anadolu'nun doğusunda kendiliğinden yetiştiği gibi, bahçelerde de yetiştirilebilir. Yaprakları mantar hastalıklarına iyi gelir ve birçok vitamin içerir. Ceviz Aromasının Kullanım Alanları Ceviz aroması çeşitli alanlarda kullanılabilir:
Kısacası, ceviz tadının ve kokusunun istendiği her alanda kullanılabilir. Ceviz aroması, çok faydalı ve lezzet vericidir. Cevizin Faydaları Nelerdir? Cevizin birçok sağlık yararı bulunmaktadır:
Beyin hastalıkları olan kişilerin cevizi veya ceviz aromasını günlük olarak tüketmeleri önerilir. Yemișler arasında seckinliği ile göze çarpan ceviz ve kullanıldığı besinler kışın tüketilmelidir. Ceviz ve aromasının kullanıldığı besinler, insanların günlük besin ihtiyacının üçte birini karşılar. Tam bir enerji deposu olan ceviz, tadını ve kokusunu istediğimiz ceviz aroması her alanda kullanılmalı ve gerektiği kadar günlük tüketilmelidir. |