Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması

Ceviz, Mayıs ayında çiçek veren bir bitkidir ve yeşil bir kabuk içinde bulunur. Taze yapraklar Haziran ayında açılır ve meyvelerini Haziran ayının ortalarında verir. Olgunlaşmış cevizler ise Eylül ayında toplanır. Kışın yapraklarını döker ve oldukça görkemli bir ağaçtır. Yaprakları tüysü, yaprakçıkları kenarlı ve keskin bir kokuya sahiptir. Drog elde edebilmek için yaprakların Haziran ve Temmuz aylarında toplanması gerekmektedir. Toplanan yapraklar serin, hava alan ve kuru bir yerde bekleterek kurutulur ve kıyıldığında hava almayan cam bir kapta saklanmalıdır. Ceviz, Kuzeydoğu Anadolu'nun doğusunda kendiliğinden yetiştiği gibi, bahçelerde de yetiştirilebilir. Yaprakları mantar hastalıklarına iyi gelir ve birçok vitamin içerir.

Ceviz Aromasının Kullanım Alanları

Ceviz aroması çeşitli alanlarda kullanılabilir:
  • Dondurma çeşitleri
  • Şekerlemeler
  • Lokum türleri
  • Muhallebi çeşitleri
  • Pudingler
  • Tartlar
  • Kekler
  • Pastalar
  • Kremalar
  • Süt ürünleri
  • İçecekler
  • Aromalı çaylar
  • Aromalı kahveler

Kısacası, ceviz tadının ve kokusunun istendiği her alanda kullanılabilir. Ceviz aroması, çok faydalı ve lezzet vericidir.

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin birçok sağlık yararı bulunmaktadır:
  • Zeka gelişimine fayda sağlar.
  • Kalp atışlarının düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Cevizde bulunan yağ asitleri, kalp hastalıklarının önüne geçer.
  • Prostat kanserini önleyici özellik taşır.
  • Beyin hastalıkları tedavisinde oldukça başarılıdır.
  • Davranış bozukluklarını düzenler ve hiperaktiviteyi en aza indirir.
  • İçerdiği omega-3 sayesinde önemli bir besindir.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Kalp ve damar hastalıklarını azaltır.

Beyin hastalıkları olan kişilerin cevizi veya ceviz aromasını günlük olarak tüketmeleri önerilir. Yemișler arasında seckinliği ile göze çarpan ceviz ve kullanıldığı besinler kışın tüketilmelidir.

Ceviz ve aromasının kullanıldığı besinler, insanların günlük besin ihtiyacının üçte birini karşılar. Tam bir enerji deposu olan ceviz, tadını ve kokusunu istediğimiz ceviz aroması her alanda kullanılmalı ve gerektiği kadar günlük tüketilmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mango Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mango Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karanfil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karanfil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri