Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da buruşmaya başlamış elmalarınızı kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş olur. Elma aromasını kahvaltılarda ekmeğinize sürerek tüketebilirsiniz, bu da oldukça lezzetli bir seçenek olacaktır. Ayrıca, elma aromasını pastaların üzerine koyarak süsleme amaçlı da kullanabilirsiniz. Elma, B ve C vitaminleri, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin bir besindir ve mideyi rahatlatıcı etkisi vardır. Herkesin bu faydalardan yararlanması önemlidir. Ayrıca, kalp ve damar sağlığını korur, güç ve enerji verir. Sağlığa çok faydalıdır. Elmayı aroma yaparak veya komposto olarak da tüketebilirsiniz. Her şekilde faydalıdır. Elma aroması oldukça dayanıklıdır ve kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Çabuk bozulmaz ve evde kolayca yapılabilir. Elma aromasının içine tarçın da eklenebilir. Hatta sofralarınıza koyacağınız zaman üzerine de tarçın ilave edebilirsiniz. Mis gibi kokusuyla iştah kabartır ve çocuklar da severek tüketir. Elma aroması enerji verir. Elma Aromasının Malzemeleri
Elma Aroması Nasıl Yapılır? İlk önce bir tencereye şeker ve suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyup iyice yıkayın. Rendenin ince tarafıyla elmaların hepsini rendeleyin. Şerbetin kıvamı koyulaşınca karanfili, tarçını ve rendelenmiş elmayı ekleyin. 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşana kadar pişirin. Elmaların rengi değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız elma aromasını kavanoza alın, ağzını sıkıca kapatın. Elma aromanız servise hazırdır. Elma aromasını buzdolabında saklayarak uzun süre tüketebilirsiniz. Elma ve tarçın karışımı, hoş kokusu ve lezzetiyle sofralarınıza farklı bir dokunuş katacaktır. Özellikle kahvaltılarda ve tatlı sunumlarında tercih edilebilir. Afiyet olsun! |