Karanfil Aroması Karanfil aroması, Karanfil yemek ve çayda kullanıldığı gibi, sigarada da aroma verici olarak kullanılabiliyor. Antiseptik özelliği sebebiyle, tıpta da kullanılmaktadır. Karanfilin aroması, oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Bu yüzden faydası da, zararı da aroması kadar keskindir. Kullanırken dikkatli ve bilinçli olmak gerekir. Bir çok hastalıkta, oldukça etkilidir. Düzenli olarak kullanmak gerekir. Karanfil aromasının bilinen en önemli faydası, diş ağrılarında etkili olmasıdır. Belki de diş ağrılarında etkili olduğu için, bazı diş macunlarında da kullanılmaktadır. Dişiniz ağrıdığında, karanfili yada karanfil aromalı ilaçlar dan birini, dişinize uyguladığınızda, çok çabuk etki ettiğini göreceksiniz. Karanfil kötü ağız kokularında da etkilidir. Bu sebepten dolayı, karanfil aroması, bazı sakızlarda da kullanılmaktadır. Özellikle kış aylarında, sinüzitten kaynaklanan baş ağrılarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Karanfil aromalı ürünleri kullanırken, dikkatli olmak gerekir. Çünkü aroması da olsa, en az karanfilin kendisi kadar etkili ve keskindir. Bir çok çayda da, karanfil aroması kullanılmaktadır. Çayda kullanımıyla da, karın bölgesinde oluşan şişkinlikte etki göstermektedir. Ayrıca yorgunluğu alır ve kokusu da sinir sisteminde etkilidir. Karanfil aromasının vücutta sağladığı gevşeme, stresi de azaltır. Karanfil cilt bakımında da önemlidir. Bu yüzden, karanfil aroması ve yağı ciltte kullanılır. Karanfil aromasıyla üretilen kremler bulunmaktadır. Bu kremlerin antibiyotik özelliği sayesinde, ciltte akne oluşumu da engellenir. Ciltte hafif ferahlık yada, karıncalanma hissi olabilir. Bu sebeple, dozunda kullanmak gerekir. Karanfil yağı direk cilde uygulanmamalıdır. Ya seyreltilmeli, yada karanfil aromalı ürünler kullanılmalıdır. Anestezik özelliği de bulunmaktadır. Karanfilde buluna uçucu yağlar hiç bir bitkide yoktur. Fakat bu yağlar, çok dikkatli ve bilinçli kullanılmalıdır. Özellikle çocuklarda çok dikkatli olunmalıdır. Karanfil aromalı ürünleri cildinde yanık olanlar ve hassas cilde sahip olanlar, kullanmamalıdır. Karanfil aroması, bazı sigaraların üretiminde de kullanılır. Fakat karanfil aromalı sigaraları, diğer sigaralara göre daha az tüketmek gerekir. Çok fazla tüketildiği zaman, akciğer enfeksiyonuna sebep olabilir. Ameliyatta kanamaya sebep olabileceği için, ameliyattan 2 hafta kadar önce karanfil aromalı ürünlerin tüketilmesi bırakılmalıdır. Karanfil aromalı ürünlerin, insan sağlığında çok önemli yeri vardır. Fakat dozunda, düzenli ve doktor kontrolünde olması şarttır. Aksi halde, fayda görecem diye zarar görebilirsiniz. Zararları da faydası kadar etkilidir.
Son Güncelleme : 28.11.2018 14:46:21 Karanfil Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Karanfil Aroması" iyide aroması nasıl yapılıyor çaygibi demliyelimmi Tayfun Demiragaç . 13.09.2016 CEVAP YAZ |  | Çilek Aroması | Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc... |  | Nane Aroması | Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin... |  | Anason Aroması | Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl... |  | Kahve Aroması | Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar... |  | Aroma | Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ... | .jpg) | Meyan Kökü Aroması | Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to... |  | Üzüm Aroması | Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar... |  | Limon Aroması | Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y... |  | Muz Aroması | Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ... |  | Portakal Aroması | Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye... |  | Bal Aroması | Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek... |  | Et Aroması | Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço... | | | Çilek Aroması | | Nane Aroması | | Anason Aroması | | Kahve Aroması | | Aroma | | Meyan Kökü Aroması | | Üzüm Aroması | | Limon Aroması | | Muz Aroması | | Portakal Aroması | | Bal Aroması | | Et Aroması | | Bergamot Aroması | | Tarçın Aroması | | Gül Aroması | | Elma Aroması | | Çikolata Aroması | | Mentol Aroması | | Çam Sakızı Aroması | | Antep Fıstığı Aroması | | Kavun Aroması | | Kola Aroması | | Kayısı Aroması | | Acı Badem Aroması | | Sarımsak Aroması | | Ekmek Aroması | | Damla Sakızı Aroması | | Şeftali Aroması | | Hindistan Cevizi Aroması | | Süt Aroması | Popüler İçerik | Bergamot Aroması Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve... | Tarçın Aroması Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ... | Gül Aroması Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ... | Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ... | Çikolata Aroması Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara... | Mentol Aroması Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah... | |