Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Böcek ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilecek doğal bir ilaçtır. Harice vücuda masaj şeklinde uygulanabilir. Pasta, kek, muhallebi, puding, sakız, gofret, meyve aromalı içecekler, nargile, tütün, kozmetik, lokum, şekerleme, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi ürünlerde esans olarak kullanılır. Faydaları bu kadarla da sınırlı değildir.

Tarçın Aroması Faydaları Nelerdir?
  • Her gün düzenli olarak 1 çay bardağı suyun içine tarçın aromasından 3-4 damla damlatılarak içildiğinde kötü kolesterole karşı fayda sağlar. Yemeklerde şeker ya da tuz yerine kullanılabilir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için mükemmel bir alternatif olarak kabule dilmektedir.
  • Tip 2 diyabet hastalarında insülin seviyesini arttırıcı ve kan şekerini düşürücü etki yaratır. Bu etkisi bilimsel olarak da kabul görmüştür.
  • Mantar gibi kaşıntılı hastalıklara karşı kullanılabilir.
  • Lenfoma ve lösemi hastalarında kanser hücrelerinin artmasını önler.
  • Kan pıhtılaşmasını engelleyici etkisi vardır.
  • Mikrop kırıcı olarak kullanılabilir. Bakteri ve mantar hastalıklarının vücuda yayılmasını önler. Gıda sektöründe de birçok gıdanın raf ömrünü uzatmak ve bakteri oluşumunu önlemek için kullanılmaktadır.
  • Hafızayı kuvvetlendirmek için su ile karıştırılarak içilebilir. Özellikle ileri yaşlarda yaşanabilecek olan Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Pastörize edilmemiş içeceklerde E. Koli bakterisine karşı kullanılabilir.
  • Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
  • Migren ve baş ağrısına karşı masaj ya da su ile karıştırılarak kullanılabilir.
  • Serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyici etki yaratır.
  • Kas ağrılarına karşı masaj şeklinde kullanılabilir.
  • Huzursuz bacak sendromuna karşı faydalıdır.
  • Antibakteriyel etkisi sayesinde ağız içi hijyen için kullanılabilir. Diş çürüğünü önler dişeti sağlığını korur.
  • Boğaz ağrısı ve öksürük için yararlıdır.
  • Kan dolaşımını arttırır.
  • Artrit ve osteoporoza karşı iyi gelir. Bu tür rahatsızlıklara karşı masaj şeklinde uygulanabilir. Yaşanan ağrıları hafifleterek rahatlama sağlar.
  • Mutfaklarda karıncalara karşı kullanılabilecek doğal bir reçetedir.
  • Manganez içeriği sayesinde adet öncesi sendromuna karşı iyi gelir. Adet döneminde yaşanan krampları hafifletir.
  • Zayıflamak için kullanılabilir. Tarçın aroması yemeklere birkaç damla eklenerek tüketilebilir. Uzun süre tok tutan etkisi bulunmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve vücudu birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
  • Tatlı, pasta gibi ürünlerde lezzet arttırmak için kullanılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karanfil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karanfil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Acı Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Acı Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri