Tarçın Aroması Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Böcek ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilecek doğal bir ilaçtır. Harice vücuda masaj şeklinde uygulanabilir. Pasta, kek, muhallebi, puding, sakız, gofret, meyve aromalı içecekler, nargile, tütün, kozmetik, lokum, şekerleme, krema, sütlü tatlılar, çikolata gibi ürünlerde esans olarak kullanılır. Faydaları bu kadarla da sınırlı değildir. Tarçın Aroması Faydaları - Her gün düzenli olarak 1 çay bardağı suyun içine tarçın aromasından 3-4 damla damlatılarak içildiğinde kötü kolesterole karşı fayda sağlar. Yemeklerde şeker ya da tuz yerine kullanılabilir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için mükemmel bir alternatif olarak kabule dilmektedir.
- Tip 2 diyabet hastalarında insülin seviyesini arttırıcı ve kan şekerini düşürücü etki yaratır. Bu etkisi bilimsel olarak da kabul görmüştür.
- Mantar gibi kaşıntılı hastalıklara karşı kullanılabilir.
- Lenfoma ve lösemi hastalarında kanser hücrelerinin artmasını önler.
- Kan pıhtılaşmasını engelleyici etkisi vardır.
- Mikrop kırıcı olarak kullanılabilir. Bakteri ve mantar hastalıklarının vücuda yayılmasını önler. Gıda sektöründe de birçok gıdanın raf ömrünü uzatmak ve bakteri oluşumunu önlemek için kullanılmaktadır.
- Hafızayı kuvvetlendirmek için su ile karıştırılarak içilebilir. Özellikle ileri yaşlarda yaşanabilecek olan Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
- Pastörize edilmemiş içeceklerde E.Koli bakterisine karşı kullanılabilir.
- Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
- Migren ve baş ağrısına karşı masaj ya da su ile karıştırılarak kullanılabilir.
- Serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyici etki yaratır.
- Kas ağrılarına karşı masaj şeklinde kullanılabilir.
- Huzursuz bacak sendromuna karşı faydalıdır.
- Antibakteriyel etkisi sayesinde ağız içi hijyen için kullanılabilir. Diş çürüğünü önler dişeti sağlığını korur.
- Boğaz ağrısı ve öksürük için yararlıdır.
- Kan dolaşımını arttırır.
- Artrit ve osteoporoza karşı iyi gelir. Bu tür rahatsızlıklara karşı masaj şeklinde uygulanabilir. Yaşanan ağrıları hafifleterek rahatlama sağlar.
- Mutfaklarda karıncalara karşı kullanılabilecek doğal bir reçetedir.
- Manganez içeriği sayesinde adet öncesi sendromuna karşı iyi gelir. Adet döneminde yaşanan krampları hafifletir.
- Zayıflamak için kullanılabilir. Tarçın aroması yemeklere birkaç damla eklenerek tüketilebilir. Uzun süre tok tutan etkisi bulunmaktadır.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve vücudu birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
- Tatlı, pasta gibi ürünlerde lezzet arttırmak için kullanılabilir.
Son Güncelleme : 30.11.2018 22:01:11 Tarçın Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Tarçın Aroması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Çilek Aroması | Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc... |  | Nane Aroması | Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin... |  | Anason Aroması | Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl... |  | Kahve Aroması | Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar... |  | Aroma | Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ... | .jpg) | Meyan Kökü Aroması | Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to... |  | Üzüm Aroması | Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar... |  | Limon Aroması | Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y... |  | Muz Aroması | Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ... |  | Portakal Aroması | Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye... |  | Bal Aroması | Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek... |  | Et Aroması | Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço... | | | Çilek Aroması | | Nane Aroması | | Anason Aroması | | Kahve Aroması | | Aroma | | Meyan Kökü Aroması | | Üzüm Aroması | | Limon Aroması | | Muz Aroması | | Portakal Aroması | | Bal Aroması | | Et Aroması | | Bergamot Aroması | | Tarçın Aroması | | Gül Aroması | | Elma Aroması | | Çikolata Aroması | | Mentol Aroması | | Çam Sakızı Aroması | | Antep Fıstığı Aroması | | Kavun Aroması | | Kola Aroması | | Kayısı Aroması | | Acı Badem Aroması | | Sarımsak Aroması | | Ekmek Aroması | | Damla Sakızı Aroması | | Şeftali Aroması | | Hindistan Cevizi Aroması | | Süt Aroması | Popüler İçerik | Bergamot Aroması Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve... | Gül Aroması Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ... | Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ... | Çikolata Aroması Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara... | Mentol Aroması Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah... | Çam Sakızı Aroması Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türle... | |