Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması, Kerevit, Ön ayakları olan ve kabuklu canlı familyasının genel adıdır. Kabuğu çok kalındır. Kafasında iki tane uzun anten bulunur. Aralarında ise küçük antenler vardır. En öndeki bacakları birçok işlevi gören kısımdır. Bu bacaklar çok keskin, kıskaçlıdır. Bunları avlanırken etkin hale getirir. Arkasında kuyruklu bir kısım vardır ve esnek şekilde açınıp kapanır biçimdedir. Bunları yüzme işinde kullanır. İlginç bir yüzme şekli vardır. Diğer canlılar gibi değildir. Onların aksine kendine geri geri iter.

Çoğunlukla ıstakozla karıştırılmaktadır. Fakat serbest yaşan yönünden ayrışırlar. Tatlı sularda yaşar. Gölleri ve dereleri tercih ederler. Kerevit için suyun berrak, bol bitki çeşitli ve taşlı olması tercihtir. Çoğu zaman çukurluk ve görünmesi zor alanları yaşam alanı olarak seçerler. Kalabalık, gürültülü ortamlardan hoşlanmazlar. Eğer ortam kalabalıksa yer değişikliği yaparlar. Ağır kanlı hayvanlardır. Dünyada birçok kerevit türü vardır. Olmayan yerlere de göç ederek veya akıntıya kapılarak gidebilirler. Maddi gelir amaçlı üretilmektedirler.

Türkiye'de fazla benimsenen bir besin türü değildir. Et kültürüne uygun bulunmaz. Üretimi fazla değildir. Bu yüzden üretilenlerde yurt dışına satılır. Türkiye'de sadece ateşte fazlaca pişirilip kabukları kırılarak bilinen pişirme yöntemi vardır. Çoğu zaman mezelerin yanında tercih edilir.

Kerevit aroması; genellikle sıvı ve toz halde bulunabilir. Kerevit tadı veya kokusunun gelmesini istediğiniz besinlerde kullanabilirsiniz. Deniz canlısı olduğu için arada bir tüketmek lezzetli ve faydalı olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Anason Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Anason Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üzüm Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mango Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mango Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri