Fındık Aroması Fındık aroması, fındık ülkemizde Karadeniz Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Huşgiller familyasına ait olan fındık, ılıman iklime sahip olan yerleri sever. Sert bir ağacın kabuklu meyvesi içerisinde sağlık için yararlı bir çok yağ, nişasta, vitamin ve mineral barındırmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Bir avuç kadar fındık günlük protein ihtiyacının tümünü karşılamak için yeterli olur. Fındık beden ve zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir. Vücutta oluşan yaraların hızla kapanmasını sağlar. Hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. Erken yaşlanmayı engeller. İçeriğinde yer alan E vitamini sayesinde cilt üzerinde oluşan ince çizgileri özler. Fındık toz haline getirilip hakiki zeytinyağı ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde mükemmel etkilerinden yararlanılabilir. Cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlar. Serbest radikallere karşı cildi koruyucu etkisi bulunmaktadır. Saç sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Saç rengini değiştirmek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra saçların sağlıklı bir görünüm kazanması için kullanılabilir. Kilo vermeye yardımcı olur. Aşırı fındık tüketimi yağlı içeriğinden dolayı kilo aldırıcı özellik sağlar. Ancak yemeklerden önce birkaç tane fındık tüketerek mide doyurulabilir. Bu sayede de daha az yemek yenir. Kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle başlangıç aşamasında olan mesane kanserini önleyici etkisi vardır. Haricinde vücutta gelişebilecek tüm kanser türlerine karşı faydalıdır. Kabızlığa karşı fındık tüketilebilir. Lif bakımından iyi bir kaynak olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kemik sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahip olan fındık kemik gelişimi için de faydalıdır. Sinir sistemi sağlığını korur. Doğurganlık oranını arttırıcı etkisi vardır. Ayrıca adet döneminde oluşan sıkıntıları azaltmak için kullanılabilir. Gebelik döneminde anne adayı için mükemmel bir gıda takviyesidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Kan akışını hızlandırıcı özelliği vardır. Stres ve depresyona karşı da iyi gelir. Fındık aroması, yağın yoğun olduğu durumlarda çözünme özelliği olan sıvı bir aroma türüdür. Fındık aromasının kullanıldığı alanlar; - Dondurma
- Kahve
- Lokum, şekerleme
- Gofret, sakız
- Sütlü tatlılar
- Meyve aromalı içecekler
- Puding, çikolata
- Meyve aromalı pastalar
- İlaç
- Kozmetik
- Nargile ve tütün
- Boya
- Plastik, lastik
- Mürekkep ve kötü kokuları gidermek amacıyla daha pek çok alanda kullanılır. Ayrıca fındık tadı ve kokusu arzu edilen her yerde kullanılabilir. Fındık aroması 1 kg ürün içinde 1 gr kadar kullanılır.
Son Güncelleme : 29.11.2018 04:59:29 Fındık Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Fındık Aroması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Çilek Aroması | Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc... |  | Nane Aroması | Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin... |  | Anason Aroması | Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl... |  | Kahve Aroması | Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar... |  | Aroma | Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ... | .jpg) | Meyan Kökü Aroması | Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to... |  | Üzüm Aroması | Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar... |  | Limon Aroması | Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y... |  | Muz Aroması | Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ... |  | Portakal Aroması | Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye... |  | Bal Aroması | Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek... |  | Et Aroması | Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço... | | | Çilek Aroması | | Nane Aroması | | Anason Aroması | | Kahve Aroması | | Aroma | | Meyan Kökü Aroması | | Üzüm Aroması | | Limon Aroması | | Muz Aroması | | Portakal Aroması | | Bal Aroması | | Et Aroması | | Bergamot Aroması | | Tarçın Aroması | | Gül Aroması | | Elma Aroması | | Çikolata Aroması | | Mentol Aroması | | Çam Sakızı Aroması | | Antep Fıstığı Aroması | | Kavun Aroması | | Kola Aroması | | Kayısı Aroması | | Acı Badem Aroması | | Sarımsak Aroması | | Ekmek Aroması | | Damla Sakızı Aroması | | Şeftali Aroması | | Hindistan Cevizi Aroması | | Süt Aroması | Popüler İçerik | Bergamot Aroması Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve... | Tarçın Aroması Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ... | Gül Aroması Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ... | Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ... | Çikolata Aroması Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara... | Mentol Aroması Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah... | |