Karabiber Aroması

Karabiber Aroması

Karabiber Aroması, Karabiber tüm mutfaklarda kullanılan en yaygın baharatlardan biridir. Karabiber bütün olarak ta kullanılır ama yaygın olarak öğütülmüş yani aroma şeklinde tüketimi tercih edilmektedir.Karabiberin yemeklerimize kattığı lezzet haricinde çeşitli vitamin ve minerallerle sağlık açısından da faydalı olduğu aşikardır. C ve K vitamini içeren karabiber potasyum ve demir deposudur.Bunların dışında içeriğindeki A vitamini yönünden de çok zengindir. Karabiber tüketimi vücuda ihtiyacı olan A vitamini büyük ölçüde karşılayacaktır. Kullanım şekline göre sağlık açısından faydaları vardır. Soğuk kış aylarında tüketilmesi önemli olduğu kadar önerilir. Bunun en önemli nedeni soğuk algınlığına karşı anlık sonuçlar vermesidir. Öksürük kesici özelliği vardır.Görünüş itibari ile küçük olmasına rağmen sağlık açısından faydaları inanılmazdır. Vücutta hayati önem taşıyan mineral ve vitaminler yönünden zengin, etkili bir antioksidan ve doğal antibiyotik özelliği olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Sağlık açısından faydalarını açıklamak istersek;

Sindirim Sistemine Faydaları; Genel anlamda sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olduğu gibi, sindirim sistemi hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Ayrıca bir uyarıcı olarak sindirim sürecini kolaylaştırır ve dolayısıyla, mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde yardımcı olur.

Öksürük ve Soğuk Algınlığına Etkileri; Şaşırtıcı bir şekilde soğuk algınlığı ve öksürüğe etkisi anlıktır. Solunum rahatsızlıklarında, ilaçlarda ve tıp alanında kullanılmaktadır. Bunun dışında grip hastalığını atlatmada yardımcıdır. Hastalık sırasında çorbaya, çaya veya ıhlamura eklenerek kullanılabilir.

Kansere Karşı Korur; Antioksidan ve antibiyotik özelliklerinden bahsetmiştik. Bu özelliği kanserle mücadelede etkili olmasını sağlamıştır. Kanser hastalıklarının bir çoğuna kanser hücrelerinin hareket kabiliyetlerini azaltarak bünyeye verdiği hasarı minimuma indirdiği tıp tarafından kanıtlanmıştır. Çoğu kanser çeşidine karşı vücudu dirençli kılar ve yakalanma riskini azaltır.

Karabiber Metabolizmayı Güçlendirir; Metabolizmayı hızlandırma ve canlandırmaya ciddi anlamda etkilidir. Özellikle obeziteye karşı çok etkilidir. Ayrıca düzenli tüketimi durumunda mide rahatsızlıkları ciddi anlamda azalabilir. Bu durum sağlıklı kişiler için geçerlidir.

Cilt Sağlığına Faydalıdır; Cilde zarar veren radikallerin imhası ve terleme yoluyla vücuttan atmasını sağlar. Özellikle yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıkların doğal yollarla giderilmesine büyük ölçüde katkı sağlayabilir.

Diş Sağlığı İçin; Etkili bir besin deposudur ve dişlerin çürümesini engelleyen bir özelliği vardır. Diş çürümelerinden meydana gelen ağrıların giderilmesine yardımcı olabilir.

Antidepresan Olarak; Çağımızda insanlığın karşı karşıya geldiği en önemli hastalıklardan biride stres ve depresyondur. Devamlı değişen dünyada insanlarda farklı hastalıkların çıkması ve yaygınlaşması olağandır. Ruhsal hastalıklar ve stresle mücadele edebilen etkili bir antidepresandır.

Sigarayı Bırakmaya Yardımcı; Bir diğer önemli özelliği de zerdeçal ile kullanıldığında en başta sigara olmak üzere bağımlılıktan kurtulmada yardımcıdır. Vücuda zararları saymakla bitmeyen sigarayı bırakmak için çabalayıp bırakamayanlar için bir çok sağlık uzmanı tarafından tavsiye edilmektedir.

Son Güncelleme : 02.04.2021 09:18:22
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. engin aktu - 02.04.2021 09:18:22
Karabiber Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Karabiber Aroması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Karabiber Aroması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çilek Aroması
Çilek Aroması
Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc...
Nane Aroması
Nane Aroması
Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin...
Anason Aroması
Anason Aroması
Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl...
Kahve Aroması
Kahve Aroması
Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar...
Aroma
Aroma
Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ...
Meyan Kökü Aroması
Meyan Kökü Aroması
Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to...
Üzüm Aroması
Üzüm Aroması
Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar...
Limon Aroması
Limon Aroması
Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y...
Muz Aroması
Muz Aroması
Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ...
Portakal Aroması
Portakal Aroması
Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye...
Bal Aroması
Bal Aroması
Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek...
Et Aroması
Et Aroması
Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço...

 

Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Meyan Kökü Aroması
Üzüm Aroması
Limon Aroması
Muz Aroması
Portakal Aroması
Bal Aroması
Et Aroması
Bergamot Aroması
Tarçın Aroması
Gül Aroması
Elma Aroması
Çikolata Aroması
Mentol Aroması
Çam Sakızı Aroması
Antep Fıstığı Aroması
Kavun Aroması
Kola Aroması
Kayısı Aroması
Acı Badem Aroması
Sarımsak Aroması
Ekmek Aroması
Damla Sakızı Aroması
Şeftali Aroması
Hindistan Cevizi Aroması
Süt Aroması
Popüler İçerik
Bergamot Aroması
Bergamot Aroması
Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve...
Tarçın Aroması
Tarçın Aroması
Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ...
Gül Aroması
Gül Aroması
Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ...
Elma Aroması
Elma Aroması
Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ...
Çikolata Aroması
Çikolata Aroması
Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara...
Mentol Aroması
Mentol Aroması
Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021