Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması

Susam, sıcak iklimleri seven ve genellikle Asya, Afrika ve Hindistan'da yetişen bir bitki türüdür. Susam bitkisi, mat ve sarımsı renkte küçük tohumlar üretir. Bu tohumlar, bitkinin üzerinde bulunan kapsül şeklindeki meyvelerin içinde bulunur.

Susamın Kullanım Alanları

Susam, genellikle baharat olarak kullanılır. Hamur işlerinin üzerine serpilerek lezzet artırıcı bir özellik katar. Özellikle Türk mutfağında, simitlerin vazgeçilmez bir bileşenidir. Susam bitkisinin tohumlarından elde edilen susam yağı, zeytinyağı gibi yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan susam yağı, çeşitli kullanım alanlarına sahiptir:

  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Saçların uzamasına yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını artırıcı etkisi vardır.
  • Çocukların zihinsel gelişimini olumlu etkiler.

Susam Yağının Faydaları ve Zararları

Susam yağı, sağlık açısından birçok fayda sunar, ancak fazla tüketildiğinde bazı yan etkileri de olabilir. Özellikle alerjik reaksiyonlara neden olabileceği için tüketilmeden önce alerji testi yaptırmak faydalı olabilir. Ayrıca, susam yağı çok yağlı olduğu için aşırı tüketimi kilo artışına yol açabilir.

Susamın Depolanması ve Kullanımı

Susam, kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde, çabuk bozulabilir. Susam aynı zamanda tahinin ana maddesidir. Susam tohumlarının kabuğunun soyulup ezilmesiyle elde edilen tahin, birçok yiyecekte kullanılır. Börekler, pastalar, helva ve pekmez ile birlikte tüketilebilir.

Sağlık ve afiyetle.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri