Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Keçi Peyniri Aroması

Keçi Peyniri Aroması

Keçi Peyniri Aroması; Keçi sütünün eşsiz aroması, Keçi peynirinin de hızla tüketilmesinin sağlamıştır.

Keçi sütü çok faydalıdır. Bebekler için anne sütü görevi görmeye en yakın süttür. İçinde yüksek oranda vitamin barındır. Alerjik hiçbir yan etkisi olmayan bir süttür. Çocuklar için kemik gelişiminde çok faydalıdır. Cilt sorunları için oldukça etkilidir. Migreni tedavi edici özelliği vardır. Öksürüğü azaltırken, egzamaları en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Keçi, dağlardan en aromatik ve faydalı otlarla beslendiği için, bu aroma oradan gelir. Çok ilgi görmesi sonucu, insanlar evde peynirini yapmaya başlamışlardır.

Keçi peynirinin yapımı; Önce keçi sütü iyice temizlenmiş bir tülbentten süzülür. İki tencereye ihtiyaç vardır. Tencereler iç içe geçecek şekilde olmalıdır. İçte kalana keçi sütü, dışta kalana ise su koyulmalıdır. Peynir yapmaya başladıktan itibaren termometreye ihtiyacımız olacaktır. Sürekli ölçerek sütün 60 derece civarına gelmesi için bekletilmelidir. İstenilen sıcaklığa geldikten sonra bu sıcaklığı korumak için yarım saat boyunca takip edilmelidir. Daha sonra dilerseniz pastörizasyon işlemi yapabilirsiniz. Sütü mayalandıktan sonra ağzı kapatılıp bekletilmelidir.5-6 saat beklettikten sonra tuzlayıp buzdolabına atılmalıdır.

Keçi peyniri aroması; Güzel ve lezzetli bir aromadır. Keçi peyniri tadının ve kokusunun istenildiği besinlerde kullanılmaktadır. Aktarlarda kolaylıkla bulunabilen bu aroma sıvı haldedir. Kozmetikte sıklıkla kullanılmaktadır. Şifa değerinde olan Keçi peyniri her gün tüketime uygun bir besindir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:53:43
Keçi Peyniri Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Keçi Peyniri Aroması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Keçi Peyniri Aroması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çilek Aroması
Çilek Aroması
Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc...
Nane Aroması
Nane Aroması
Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin...
Anason Aroması
Anason Aroması
Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise anason aromaları genel olarak baharatlı...
Kahve Aroması
Kahve Aroması
Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su veya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve aro...
Aroma
Aroma
Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 do...
Meyan Kökü Aroması
Meyan Kökü Aroması
Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen toz ...
Üzüm Aroması
Üzüm Aroması
Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar...
Limon Aroması
Limon Aroması
Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkânlarla y...
Muz Aroması
Muz Aroması
Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta...
Portakal Aroması
Portakal Aroması
Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye...
Bal Aroması
Bal Aroması
Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek...
Et Aroması
Et Aroması
Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha çok ...

 

Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Meyan Kökü Aroması
Üzüm Aroması
Limon Aroması
Muz Aroması
Portakal Aroması
Bal Aroması
Et Aroması
Bergamot Aroması
Tarçın Aroması
Gül Aroması
Elma Aroması
Çikolata Aroması
Mentol Aroması
Çam Sakızı Aroması
Antep Fıstığı Aroması
Kavun Aroması
Kola Aroması
Kayısı Aroması
Acı Badem Aroması
Sarımsak Aroması
Ekmek Aroması
Damla Sakızı Aroması
Şeftali Aroması
Hindistan Cevizi Aroması
Süt Aroması
Popüler İçerik
Bergamot Aroması
Bergamot Aroması
Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller  ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve...
Tarçın Aroması
Tarçın Aroması
Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ...
Gül Aroması
Gül Aroması
Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ...
Elma Aroması
Elma Aroması
Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ...
Çikolata Aroması
Çikolata Aroması
Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef  fazla tüketimde, insan vücuduna zara...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024