Zencefil Aroması

Zencefil Aroması

Zencefil aroması, kakule, havlıcan ve zerdeçal ile aynı familyaya ait bir baharat türüdür. Yemeklere aroma katmak için özellikle Asya ve Arap ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılır. Zencefil sağlık için de faydaları sayılamayacak kadar fazla olan baharatlardan biridir. Çin tıbbında birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. Sindirim problemleri, mide sorunları, hazımsızlık, kolik, ishal, kalp ve damar hastalıkları gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca hoş aroması ile kozmetik ürünlerde, cilt bakımı için üretilen kremlerin içeriğinde, sabunlarda kullanımı yaygın bir şekilde gerçekleşmektedir.

Zencefil aroması, kullanılan gıdalara ve ürünlere doğal bir aroma ve lezzet katar. Baharatlı gıdaların neredeyse tümünde kullanılmaktadır. Sos, salça, ketçap, cips, sucuk, salam, sosis, et ürünleri, kuruyemiş gibi daha pek çok üründe aroma olarak kullanılmaktadır. Ayrıca zencefil kokusu ve tadının arzu edildiği tüm ürünlerin içeriğinde kullanımı mümkündür. Doğal zencefil aroması 1 kg ürün içinde 2-12 gr kadar kullanılabilir. Toz şeklinde olan aroma tıpkı bitkinin kendisi kadar faydalıdır.

Mide bulantısını geçirmek için kullanılabilir. Toz şeklinde olan kurumuş zencefil gebelik dahil olmak üzere her türlü mide bulantısına karşı etkilidir. Bu özelliği araştırmalar sonucu da kanıtlanmıştır.

Zencefilin iltihap engelleyici etkisi bulunmaktadır. İçeriğinde yer alan gingerol adlı bileşen mükemmel bir iltihap önleyicidir. Bu etkisi ile romatizmaya bağlı gelişen iltihabik hastalıklarda yaşanan şiddetli ağrılara karşı faydalı olur.

Kolon kanseri, yumurtalık kanseri başta olmak üzere daha pek çok kanser türünde kanserli hücreleri baskılayarak çoğalmasını engelleyici etki yaratır. Zencefil toz şeklinde takviye olarak bu tür ciddi hastalıklara karşı kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Zencefil aroması zencefil kurutularak elde edildiği için içeriğinde bulunan faydalı vitamin ve minerallerin değerlerinde düşüş yaşanmaz. Tazesine nazaran daha etkili olur. Bağışıklık sistemi ile alakalı olarak gelişebilecek hastalıkların iyileşme sürecini kısaltıcı etki yaratır. Özellikle soğuk algınlığı ve soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklara karşı önemli bir yeri vardır.

Zencefil tozunda bulunan bazı bileşenlerin astıma karşı faydalı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Ancak astım ilaçları ile beraber kullanıldığında kullanılan ilaçların etkisini arttırabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Zencefil tozu ve diğer versiyonları şeker hastalığını önleyici ve tedavi edici özellik sağlar. 1 ay boyunca günlük 3 gr zencefil tozu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini, kötü kolesterolü ise düşürücü etki yaratır.

Adet döneminde yaşanan ağrıları hafifletmek için de önemli bir baharat türüdür. Şiddetli yaşanan adet ağrıları için toz versiyonu ile kullanılabilir.

Boğaz ağrısı, kas zorlanması, öksürük gibi daha pek çok soruna karşı kullanılabilir. Bitkinin kendisi gibi aroması da vücuda enerji verir. Kilo vermeye yardımcı olur. Ağız sağlığı ve karaciğer sağlığını korur.

Kan basıncını düşürücü etki yaratabileceğinden dolayı hipertansiyona karşı devamlı ilaç kullanan kişiler zencefil ile beraber aromasını da kullanmaktan kaçınmalıdır. Çünkü tansiyonun aşırı derecede düşmesine sebep olabilir.

Son Güncelleme : 04.12.2018 22:05:48
Zencefil Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zencefil Aroması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Zencefil Aroması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çilek Aroması
Çilek Aroması
Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc...
Nane Aroması
Nane Aroması
Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin...
Anason Aroması
Anason Aroması
Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl...
Kahve Aroması
Kahve Aroması
Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar...
Aroma
Aroma
Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ...
Meyan Kökü Aroması
Meyan Kökü Aroması
Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to...
Üzüm Aroması
Üzüm Aroması
Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar...
Limon Aroması
Limon Aroması
Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y...
Muz Aroması
Muz Aroması
Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ...
Portakal Aroması
Portakal Aroması
Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye...
Bal Aroması
Bal Aroması
Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek...
Et Aroması
Et Aroması
Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço...

 

Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Meyan Kökü Aroması
Üzüm Aroması
Limon Aroması
Muz Aroması
Portakal Aroması
Bal Aroması
Et Aroması
Bergamot Aroması
Tarçın Aroması
Gül Aroması
Elma Aroması
Çikolata Aroması
Mentol Aroması
Çam Sakızı Aroması
Antep Fıstığı Aroması
Kavun Aroması
Kola Aroması
Kayısı Aroması
Acı Badem Aroması
Sarımsak Aroması
Ekmek Aroması
Damla Sakızı Aroması
Şeftali Aroması
Hindistan Cevizi Aroması
Süt Aroması
Popüler İçerik
Bergamot Aroması
Bergamot Aroması
Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve...
Tarçın Aroması
Tarçın Aroması
Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ...
Gül Aroması
Gül Aroması
Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ...
Elma Aroması
Elma Aroması
Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ...
Çikolata Aroması
Çikolata Aroması
Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara...
Mentol Aroması
Mentol Aroması
Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019