Nane Aroması Nane, birçok sektörde kullanılabilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydalıdır. Günlük hayatta tükettiğimiz birçok şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Nane aromasını aktarlardan hazır alabileceğimiz gibi evde kendimiz de taze nane ile elde edebiliriz. Sıvı olarak aldığımız nane aroması yağda çözünürken, toz şeklinde aldığımız aroma su ile çözünür. Evde taze veya kuru nane kullanarak da nanenin ferahlığını ve güzel kokusunu yemeklerimizde elde edebiliriz. Eğer kokusunu almak ister fakat nanenin kendisinin görünmesini istemezseniz, kuru veya taze naneyi temiz bir tülbent içine sararak yaptığınız yemeğin içine bırakabilirsiniz. Yemek piştikten sonra tülbentle birlikte içinden naneyi çıkarırsınız. Bu şekilde nanenin kokusu yemekte hoş bir nane aroması bırakırken, görüntüsü olmamış olur. Nane Aromasının Kullanıldığı Ürünlerden Bazıları
Nane Aroması Nasıl Yapılır? Bir demet nane, bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şeker gereklidir. Küçük bir tencereye bir bardak suyu koyup ocağın altını yakıyoruz. Tencerenin ağzına bir kevgir koyup naneleri kevgirin içine alıyoruz ve ağzını kapatıyoruz. Buhar yöntemiyle pişiriyoruz; yani alttaki su kaynadıkça üstteki naneler suyun buharında pişiyor. Daha sonra pişen naneleri ve bir kaşık şekeri robottan çekiyoruz. Çekme işlemi zor oluyorsa, tencerenin içinde kaynayan sudan biraz ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız nane aromasını dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Ayrıca mentollü nane de küçük bir saksıda yetiştirilip herhangi bir işlem yapmadan istenilen yerde kullanılabilir; böylece istenilen nane aroması elde edilebilir. |
Ahmet Emin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaNane aromasını ilk defa evde yapmayı denedim ama pişirme yönteminde biraz zorlandım. Tencerenin altına koyduğum suyun miktarı ne kadar olmalı? Ayrıca şekeri robottan çekerken ekledikten sonra karışımın kıvamı nasıl olmalı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaAhmet Emin, nane aromasını evde yapmak gerçekten de biraz zorlayıcı olabilir ama birkaç püf noktasıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Tencerenin altına koyduğunuz suyun miktarı, nane yapraklarının yarısına kadar gelecek şekilde olmalı. Bu, yaprakların yanmadan buharla pişmesini sağlar. Şekeri robottan çekerken, şekerin tamamen eriyip homojen bir karışım elde etmeniz önemli. Karışımın kıvamı pürüzsüz ve akışkan olmalı, yoğun ama akıcı bir şurup kıvamında olursa en iyisi olur. Yardımlarım umarım işinize yarar, başarılar dilerim!