Böğürtlen Aroması

Böğürtlen aroması, Böğürtlen yaz aylarının sonuna doğru olgunlaşan ve kısa sürelik bir bitkidir. Böğürtleni her mevsim bulamadığımızdan dolayı yazdan derin dondurucularda muhafaza edebiliyoruz. Böğürtlen gerek rengi gerekse lezzetinden dolayı çocukların severek tükettiği bir meyvedir. Çocukların tükettiği birçok besinde böğürtlen kullanılmaktadır.
Mesela meyveli yoğurtlar, şekerlemeler, meyveli sütler ve benzeri birçok ürün. Böğürtlen her mevsim bulunabilen bir meyve olmadığı için hazır gıda sektöründeki birçok firma böğürtlen yerine konsantre böğürtlen aroması kullanmaktadır. Dışarıdan temin ettiğimiz konsantre böğürtlen aromaları kesinlikle %100 doğal değildir. Bu nedenle yazdan böğürtlen reçeli, böğürtlen marmelat yaparak veya böğürtlenin kendisini derin dondurucularda saklayarak dilediğimiz böğürtlen aromalı gıdalar yapabiliriz. Böğürtlenin var olduğu mevsimlerde kesinlikle hazır meyveli yiyecekleri çocuklarınıza vermeyin onun yerine sütlerine veya yoğurtları na direk böğürtlenin kendisini robotta çekip katabilirsiniz. Dilerseniz böğürtlen reçeli kullanarak çocuklarınıza böğürtlen aromalı puding yapabilirsiniz nasıl mı? Yazdığım tarife uymanız yeterlidir.

Böğürtlen aromalı puding malzemeler

  • Bir litre süt,
  • Bir çay bardağı un,
  • Bir çay bardağı nişasta,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir su bardağı böğürtlen veya böğürtlen reçeli,
  • Bir su bardağı toz şeker, Böğürtlen yerine böğürtlen reçeli kullanacak iseniz şekere gerek yok,
  • 50 gram margarin,

Böğürtlen Aroması Nasıl Yapılır?


Derin bir tencereye un.
Nişasta vanilya ve robottan geçirdiğimiz böğürtlen veya böğürtlen reçelini koyuyoruz. Böğürtlenin kendisini kullanıyor isek toz şekeri de ilave ediyoruz. Böğürtlen yerine reçelini kullanıyor isek şekere gerek yok. Bütün bu malzemelerin içine yavaş yavaş bir litre sütü ekliyoruz ve aynı zamanda karıştırıyoruz topaklanmadan karıştırdığımız malzemeleri ocağa alıyoruz kaynayana kadar karıştırma işlemimiz devam ediyor. Kaynayıp kıvama gelen pudingi ocaktan indirip margarini ekliyoruz ve mikser yardımı ile margarin eriyene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak servis kaselerine alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz böğürtlen aromalı pudingleri yine böğürtlen ile süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz.
20.01.2024 15:06:54
Böğürtlen Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Böğürtlen Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Böğürtlen Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024