Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin gövdesi çizildiğinde ortaya çıkan bal kıvamında koyu sarı veya mat yeşilimsi renkte balsam kokulu acı lezzette bir sakızdır. Suda çözülmediği için zemin kaplamalarında ve inşaat sektöründe tercik ediliyor.
İnsan vücuduna faydalı bir bitkidir. Solunum ve idrar yolları hastalıklarında etkili bir mikrop öldürücüdür. Romatizma ağrılarında da kullanıldığı belirtilmiştir. Çam sakızı toz haline getirilerek yaralarda serpilir ve tedavi etme özelliği vardır. Çam sakızını az miktarda evde yapmış olduğumuz sütlü tatlılarda kullandığımız taktirde müthiş bir çam sakızı aroması olur ve hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir tatlı elde etmiş oluruz.

Solunum ve idrar yolları hastalıklarında yarım litre süte 15 gram çam sakızı konarak kaynatılıp günde 2 veya 3 bardak içilirse tedavi süreci daha kolay atlatılmış olur. Emin olun çam sakızının aroması size müthiş bir keyif ve ferahlık verecektir. Üstelik boğazları yumuşattığı gibi balgam söktürücü özelliği de vardır idrar yollarındaki iltihabı veya ödem gibi bir rahatsızlık bulunuyor ise hazırladığınız çam sakızlı sütten içmenizde büyük yayar vardır.

Akciğer rahatsızlıklarında nefes borusu tahriplerinde 25 gram çam sakızı tozunu yarım kilo bal ile karıştırılır ve hafif ısıtıp macun kıvamını aldığında rahatsızlıklara şifa bulup çare olmaktadır.
Çam sakızının bu şekilde tüketimi çok çok fazla alanda faydaları bulunmaktadır. Enfes çam sakızı aroması eşliğinde şifa bulmak mümkündür.

Çam sakızı aroması elde etmek için: İki bardak su veya sütü küçük bir tencereye koyup ocağın altını yakın. 5-10 adet çam sakızını tel süzgeç içine koyun ve tencerenin ağzına koyup üstüne kapak kapatın. Tencerede kaynayan süt veya suyun buharı ile çam sakızının kokusu ve tadı alttaki malzemeye geçecektir. İstediğimiz kadar koku veya tat elde ettikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Elde ettiğimiz çam sakızı aroması ile ister puding ister farklı bir tatlıda kullanabilirsiniz. Bu işlem size oldukça zahmetli geliyor ise herhangi bir aktardan toz veya sıvı şeklinde çam sakızı aroması alabilirsiniz. Fakat bu tür aromalar mutlaka kimyasal bir işlemden geçmiştir unutmayın. Çam sakızı aromalı çikolata eşliğinde keyifli kahveler ve bol şifalar diliyorum.

21.01.2024 00:10:12
Çam Sakızı Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çam Sakızı Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çam Sakızı Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

Kavun Aroması

Kavun aroması hakkında bilgi vermeden önce kavunun genellikle yaz aylarında yetiştiği, kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve yumuşaklığından an...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024