Fındık Aroması

Fındık aroması, fındık ülkemizde Karadeniz Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Huşgiller familyasına ait olan fındık, ılıman iklime sahip olan yerleri sever. Sert bir ağacın kabuklu meyvesi içerisinde sağlık için yararlı birçok yağ, nişasta, vitamin ve mineral barındırmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Bir avuç kadar fındık günlük protein ihtiyacının tümünü karşılamak için yeterli olur. Fındık beden ve zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir. Vücutta oluşan yaraların hızla kapanmasını sağlar. Hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

Erken yaşlanmayı engeller. İçeriğinde yer alan E vitamini sayesinde cilt üzerinde oluşan ince çizgileri özler. Fındık toz haline getirilip hakiki zeytinyağı ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde mükemmel etkilerinden yararlanılabilir. Cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlar. Serbest radikallere karşı cildi koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Saç sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Saç rengini değiştirmek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra saçların sağlıklı bir görünüm kazanması için kullanılabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur. Aşırı fındık tüketimi yağlı içeriğinden dolayı kilo aldırıcı özellik sağlar. Ancak yemeklerden önce birkaç tane fındık tüketerek mide doyurulabilir.
Bu sayede de daha az yemek yenir. Kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle başlangıç aşamasında olan mesane kanserini önleyici etkisi vardır. Haricinde vücutta gelişebilecek tüm kanser türlerine karşı faydalıdır.

Kabızlığa karşı fındık tüketilebilir. Lif bakımından iyi bir kaynak olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kemik sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahip olan fındık kemik gelişimi için de faydalıdır. Sinir sistemi sağlığını korur. Doğurganlık oranını arttırıcı etkisi vardır. Ayrıca adet döneminde oluşan sıkıntıları azaltmak için kullanılabilir. Gebelik döneminde anne adayı için mükemmel bir gıda takviyesidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Kan akışını hızlandırıcı özelliği vardır. Stres ve depresyona karşı da iyi gelir.

Fındık aroması, yağın yoğun olduğu durumlarda çözünme özelliği olan sıvı bir aroma türüdür. Fındık aromasının kullanıldığı alanlar;
  • Dondurma
  • Kahve
  • Lokum, şekerleme
  • Gofret, sakız
  • Sütlü tatlılar
  • Meyve aromalı içecekler
  • Puding, çikolata
  • Meyve aromalı pastalar
  • İlaç
  • Kozmetik
  • Nargile ve tütün
  • Boya
  • Plastik, lastik
  • Mürekkep ve kötü kokuları gidermek amacıyla daha pek çok alanda kullanılır. Ayrıca fındık tadı ve kokusu arzu edilen her yerde kullanılabilir. Fındık aroması 1 kg ürün içinde 1 gr kadar kullanılır.
19.01.2024 13:00:08
Fındık Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fındık Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fındık Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024