Karabiber Aroması

Karabiber Aroması, Karabiber tüm mutfaklarda kullanılan en yaygın baharatlardan biridir. Karabiber bütün olarak da kullanılır ama yaygın olarak öğütülmüş yani aroma şeklinde tüketimi tercih edilmektedir. Karabiberin yemeklerimize kattığı lezzet haricinde çeşitli vitamin ve minerallerle sağlık açısından da faydalı olduğu aşikardır. C ve K vitamini içeren karabiber potasyum ve demir deposudur.
Bunların dışında içeriğindeki A vitamini yönünden de çok zengindir. Karabiber tüketimi vücuda ihtiyacı olan A vitamini büyük ölçüde karşılayacaktır. Kullanım şekline göre sağlık açısından faydaları vardır. Soğuk kış aylarında tüketilmesi önemli olduğu kadar önerilir. Bunun en önemli nedeni soğuk algınlığına karşı anlık sonuçlar vermesidir. Öksürük kesici özelliği vardır. Görünüş itibari ile küçük olmasına rağmen sağlık açısından faydaları inanılmazdır. Vücutta hayati önem taşıyan mineral ve vitaminler yönünden zengin, etkili bir antioksidan ve doğal antibiyotik özelliği olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Sağlık açısından faydalarını açıklamak istersek;
Sindirim Sistemine Faydaları; Genel anlamda sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olduğu gibi, sindirim sistemi hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Ayrıca bir uyarıcı olarak sindirim sürecini kolaylaştırır ve dolayısıyla, mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde yardımcı olur.

Öksürük ve Soğuk Algınlığına Etkileri; Şaşırtıcı bir şekilde soğuk algınlığı ve öksürüğe etkisi anlıktır.
Solunum rahatsızlıklarında, ilaçlarda ve tıp alanında kullanılmaktadır. Bunun dışında grip hastalığını atlatmada yardımcıdır. Hastalık sırasında çorbaya, çaya veya ıhlamura eklenerek kullanılabilir.

Kansere Karşı Korur; Antioksidan ve antibiyotik özelliklerinden bahsetmiştik. Bu özelliği kanserle mücadelede etkili olmasını sağlamıştır. Kanser hastalıklarının birçoğuna kanser hücrelerinin hareket kabiliyetlerini azaltarak bünyeye verdiği hasarı minimuma indirdiği tıp tarafından kanıtlanmıştır. Çoğu kanser çeşidine karşı vücudu dirençli kılar ve yakalanma riskini azaltır.

Karabiber Metabolizmayı Güçlendirir; Metabolizmayı hızlandırma ve canlandırmaya ciddi anlamda etkilidir. Özellikle obeziteye karşı çok etkilidir. Ayrıca düzenli tüketimi durumunda mide rahatsızlıkları ciddi anlamda azalabilir. Bu durum sağlıklı kişiler için geçerlidir.

Cilt Sağlığına Faydalıdır; Cilde zarar veren radikallerin imhası ve terleme yoluyla vücuttan atmasını sağlar. Özellikle yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıkların doğal yollarla giderilmesine büyük ölçüde katkı sağlayabilir.

Diş Sağlığı İçin; Etkili bir besin deposudur ve dişlerin çürümesini engelleyen bir özelliği vardır. Diş çürümelerinden meydana gelen ağrıların giderilmesine yardımcı olabilir.

Antidepresan Olarak; Çağımızda insanlığın karşı karşıya geldiği en önemli hastalıklardan biri de stres ve depresyondur. Devamlı değişen dünyada insanlarda farklı hastalıkların çıkması ve yaygınlaşması olağandır. Ruhsal hastalıklar ve stresle mücadele edebilen etkili bir antidepresandır.

Sigarayı Bırakmaya Yardımcı; Bir diğer önemli özelliği de zerdeçal ile kullanıldığında en başta sigara olmak üzere bağımlılıktan kurtulmada yardımcıdır. Vücuda zararları saymakla bitmeyen sigarayı bırakmak için çabalayıp bırakamayanlar için birçok sağlık uzmanı tarafından tavsiye edilmektedir.
20.01.2024 12:59:15
Karabiber Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karabiber Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karabiber Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024