Karanfil Aroması

Karanfil aroması, Karanfil yemek ve çayda kullanıldığı gibi, sigarada da aroma verici olarak kullanılabiliyor. Antiseptik özelliği sebebiyle, tıpta da kullanılmaktadır. Karanfilin aroması, oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Bu yüzden faydası da zararı da aroması kadar keskindir. Kullanırken dikkatli ve bilinçli olmak gerekir. Birçok hastalıkta, oldukça etkilidir.
Düzenli olarak kullanmak gerekir. Karanfil aromasının bilinen en önemli faydası, diş ağrılarında etkili olmasıdır. Belki de diş ağrılarında etkili olduğu için, bazı diş macunlarında da kullanılmaktadır. Dişiniz ağrıdığında, karanfili ya da karanfil aromalı ilaçlardan birini, dişinize uyguladığınızda, çok çabuk etki ettiğini göreceksiniz.

Karanfil kötü ağız kokularında da etkilidir. Bu sebepten dolayı, karanfil aroması, bazı sakızlarda da kullanılmaktadır. Özellikle kış aylarında, sinüzitten kaynaklanan baş ağrılarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Karanfil aromalı ürünleri kullanırken, dikkatli olmak gerekir. Çünkü aroması da olsa, en az karanfilin kendisi kadar etkili ve keskindir. Birçok çayda da karanfil aroması kullanılmaktadır. Çayda kullanımıyla da karın bölgesinde oluşan şişkinlikte etki göstermektedir. Ayrıca yorgunluğu alır ve kokusu da sinir sisteminde etkilidir. Karanfil aromasının vücutta sağladığı gevşeme, stresi de azaltır.

Karanfil cilt bakımında da önemlidir. Bu yüzden, karanfil aroması ve yağı ciltte kullanılır. Karanfil aromasıyla üretilen kremler bulunmaktadır.
Bu kremlerin antibiyotik özelliği sayesinde, ciltte akne oluşumu da engellenir. Ciltte hafif ferahlık ya da karıncalanma hissi olabilir. Bu sebeple, dozunda kullanmak gerekir. Karanfil yağı direk cilde uygulanmamalıdır. Ya seyreltilmeli ya da karanfil aromalı ürünler kullanılmalıdır. Anestezik özelliği de bulunmaktadır. Karanfilde bulunan uçucu yağlar hiçbir bitkide yoktur. Fakat bu yağlar, çok dikkatli ve bilinçli kullanılmalıdır. Özellikle çocuklarda çok dikkatli olunmalıdır. Karanfil aromalı ürünleri cildinde yanık olanlar ve hassas cilde sahip olanlar, kullanmamalıdır. Karanfil aroması, bazı sigaraların üretiminde de kullanılır. Fakat karanfil aromalı sigaraları, diğer sigaralara göre daha az tüketmek gerekir. Çok fazla tüketildiği zaman, akciğer enfeksiyonuna sebep olabilir. Ameliyatta kanamaya sebep olabileceği için, ameliyattan 2 hafta kadar önce karanfil aromalı ürünlerin tüketilmesi bırakılmalıdır.

Karanfil aromalı ürünlerin, insan sağlığında çok önemli yeri vardır. Fakat dozunda, düzenli ve doktor kontrolünde olması şarttır. Aksi halde, fayda görecem diye zarar görebilirsiniz. Zararları da faydası kadar etkilidir.
19.01.2024 09:46:55
Karanfil Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karanfil Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karanfil Aroması"
iyide aroması nasıl yapılıyor çaygibi demliyelimmi
tayfun demiragaç . 13.09.2016

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024