Kestane Aroması
Kestane aroması, kestane lezzetinin alınmak istendiği her üründe kullanılabilir. Doğala özdeş kestane lezzeti alabileceğiniz kestane aroması taze olduğu oranda, istediğiniz kalitede kestane lezzetini almanızı sağlayacaktır. Toz halinde de üretilse bile, daha çok sıvı halde kullanımı tercih edilir. Normalde 1 kg üründe 1 gram sıvı kestane aroması kullanılması yeterli gelir.
Aromanın verdiği tat oranında dozajın arttırılması ya da azaltılması mümkündür. Kestane aroması çok farklı alanlarda kullanılabilir.
Kestane aromasının kullanıldığı ürünler ve sektörler- Dondurma üretiminde
- Kuru yemişlerde
- Şekerleme ürünlerinde
- Lokum ve tatlı üretiminde, özellikle krema, sufle, pasta ve keklerde
- Süt ürünlerinde
- Kokteyl yapımında
- Aromalı çayların ve aromalı kahvelerin üretiminde
- Pastacılık sektöründe
- İlaç sanayinde
- Kozmetik sektöründe
- Nargile ve diğer tütün ürünlerinde
- Yem sanayinde kullanılabilir.
Kestane pek çok kişinin severek tükettiği yararlı bir yiyecektir. Elinizin altında hazırda taze kestane bulamadığınız zamanlarda, kestane aroması ile bu lezzeti yiyeceklerinize katma olanağınız bulunmaktadır. Kullanacağınız oranı doğru ayarladığınız takdirde, lezzetli pastalar, kekler, krema, dondurma gibi yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Ancak kestane aromasının fazla miktarda tüketilmemesi gerekir. Sonuçta kestane lezzetini verse de besinlerin içinde kullanılan bir katkı maddesidir.
21.01.2024 03:57:02
Kestane Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|