Sarımsak Aroması

Sarımsak aroması, sarımsak uzun yıllardır sağlık için şifa dağıtan, bu etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış doğal bir antibiyotiktir. Keskin bir kokuya sahip olduğu için çoğu kişinin tüketmekten çekindiği sarımsak, sağlık haricinde mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biridir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık adına sarımsağı önemli kılmıştır.

Sarımsak taze sebze olarak kullanıldığı gibi yağ, toz ve sıvı aroma olarak da mutfaklarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Her versiyonunun sağlığa faydası vardır. Metabolizmayı birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi olan sarımsak bu etkisi ile genel vücut sağlığını korur. Başta kanser olmak üzere, kalp, tansiyon, kan, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa karşı alternatif reçete olarak kullanılır.

Sıvı, sarımsak aroması, kullanılan ürünlere doğal ve zengin bir lezzet katar. Kullanımı oldukça kolay ve ekonomiktir. Dozunu ayarlamak oldukça basittir. Pürüzsüz yapısı sayesinde kullanılan ürünlerin içeriğinde kolaylıkla dağılır. Suda çözünen sarımsak aroması, cips, şalgam, ketçap, soslu yemişler, sucuk ve salam gibi pek çok ürün içeriğinde kullanılmaktadır. Ayrıca sarımsağın tadının olması istenen daha birçok ürün içinde arzuya bağlı olarak kullanımı gerçekleştirilebilir. Sarımsak aroması 1 kg ürün için 1 gr kadar kullanılır. Aromanın yoğunluğuna göre kullanım oranı azaltılıp çoğaltılabilir.

Toz sarımsak aroması, taze sarımsağın kurutulması sonucu elde edilen bir üründür.
Yine birçok ürün içinde lezzet katmak amacıyla kullanılır. Kurutulmuş sarımsak aromasının besin değerleri oldukça yüksektir. Taze sarımsak gerekli işlemlere tabii tutularak özel sistemler ile öğütülerek elde edilir. Hazır çorbalar, sebze aroması, et, tavuk, çiğ köfte, bisküvi, kek, hamur işi, makarna, mantı ve erişte gibi ürünlerde katkı maddesi olarak, kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanıldığı gibi daha pek çok ürün içinde kullanılmaktadır.

Lezzet adına taze sarımsak ile arasında pek bir fark yoktur. Ancak muhafaza edilme şartlarına çok dikkat edilmelidir. Taze sarımsak kokusundan dolayı tüketimden kaçınılmaktadır. Toz sarımsak taze sarımsağa nazaran daha az kokar. Fayda olarak tazesi kadar faydalıdır. Cam kavanozların içinde serin ve rutubetsiz alanlarda uzun süre saklanabilir. Toz sarımsak aroması evde de kolaylıkla yapılabilir.

Toz Sarımsak Aroması Evde Nasıl Yapılır?


Evde sarımsak tozu aroması yapımı oldukça basittir. Piyasadan temin edilebilecek sarımsak tozlarından daha sağlıklı bir şekilde kolaylıkla elde edilebilir. Sarımsak tozu ne kadar isteniyorsa o kadar hazırlanabilir. Yarım kilo kadar sarımsağın kabukları soyulur ve baş kısımları bıçak yardımı ile alınır. Temizlenen sarımsaklar halka şeklinde doğranır. Fırın tesisine pişirme kâğıdı serilir. Üzerine doğranan sarımsaklar tek tek üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak hazırlanan sarımsaklar fırına verilir. Sarımsaklar fırında tamamen kuruyana kadar beklenir. Sarımsağın rengi değişmiş ve el ile dokunulduğunda sert bir kıvam almışsa kıvam olarak tamam demektir. Kuruyan sarımsaklar fırından alınır ve temiz bir bezin üzerine serilir. Sarımsaklar soğuduktan sonra sarımsaklar bezin içine sarılır. Havana alınarak un haline gelene kadar dövülür. Bu şekilde zor olursa karıştırıcı kullanılabilir. Tamamen toz haline gelen sarımsaklar oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirildikten sonra karıştırılarak ağzı kapaklı cam kavanoza alınır. Kavanozun kapağı kapatılarak karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilir. İstenilen her yemeğin içerisinde çeşni olarak kullanılabilir.
19.01.2024 06:04:40
Sarımsak Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sarımsak Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sarımsak Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024