Yeşil Erik Aroması

Yeşil erik aroması en çok sevilen ve yapılan aromalardan biridir. Çok güzel oluyor. Hem sağlıklı hem de erikte olan bütün vitaminler sayesinde yeşil erik aroması çok faydalıdır. Kahvaltıların vaaz geçilmez tatlarından biridir. Yeşil erik aromasını evde kolayca yapabilirsiniz. Yeşil erikten marmelat, reçel, komposto ve aroma yapabilirsiniz. Hepsi de çok faydalıdır.
Pastaların ve keklerin üzerine de koyabilirsiniz. Çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.
Yeşil erikte C vitamini bol miktarda bulunuyor. Ayrıca yeşil erikte K vitamini, sodyum, potasyum, mineral, magnezyum ve kalsiyum bol miktarda bulunuyor. Yoğun lifli olduğu için sindirim sistemini çalıştırıyor. Kabızlığa ve gaz problemi olanlara iyi geliyor. Yeşil erik insan vücudundaki bağ dokusunu güçlendiriyor.

Böylece vücudun sıkı, genç, sağlıklı ve fit olmasını sağlıyor. Bu yüzden yaz aylarında erikten aroma yapıp kışın tüketebiliriz. Yaşlılara ve çocuklara da çok faydalıdır.

Yeşil erik aromasının malzemeleri

  • 2 kg yeşil erik,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • Birkaç damla limon suyu,
  • 1 su bardağı su.

Yeşil erik aroması nasıl yapılır?


Yeşil erik aroması yaparken ilk önce erikleri güzelce yıkayalım. Sonra derin bir tencereye koyalım ve dibini tutmasın diye içine bir su bardağı su ilave edelim. Ara ara karıştıralım. Çünkü eriklerin kabukları iyice soyulup süzgeçten kolayca geçmesini için. Eriklerin kabukları çıkınca ve yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Sonra ılımaya bırakalım. Daha sonra büyük bir tencerenin üzerine süzgeçi koyalım ve erikleri içine boşaltalım. Önce haşlanmış eriklerin suyu süzülsün. Sonra elimizle ya da bir kepçe ile bastırarak erikleri süzgeçten geçirelim.

Süzdüğümüz erik tenceresini ocağa tekrar koyalım. Biraz kaynamaya başlayınca şekeri ilave edelim. Şekeri karıştırarak eritelim. Yeşil erik aroması kıvama gelinceye kadar ocakta kaynatalım. Aroma koyulaşıncaya kadar başında duralım ve ağır ağır dibini tutmasın diye karıştıralım. Kıvamı çok koyu olmasın. Çünkü yeşil erik aroması soğuyunca hatta buzdolabında uzun süre bekleyince de koyulaşıyor. Bu yüzden fazla koyu olmadan ocaktan alalım. Aromayı ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu sıkalım ve ocaktan alalım. Erik aroması hazır hale geldi. Soğumaya bırakalım ve sonra cam bir kavanozda buzdolabında uzun süre durabilir. Hemen bozulmaz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:06:33
Yeşil Erik Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Erik Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Erik Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024