Zencefil Aroması

Zencefil aroması, kakule, havlıcan ve zerdeçal ile aynı familyaya ait bir baharat türüdür. Yemeklere aroma katmak için özellikle Asya ve Arap ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılır. Zencefil sağlık için de faydaları sayılamayacak kadar fazla olan baharatlardan biridir. Çin tıbbında birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır.
Sindirim problemleri, mide sorunları, hazımsızlık, kolik, ishal, kalp ve damar hastalıkları gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca hoş aroması ile kozmetik ürünlerde, cilt bakımı için üretilen kremlerin içeriğinde, sabunlarda kullanımı yaygın bir şekilde gerçekleşmektedir.

Zencefil aroması, kullanılan gıdalara ve ürünlere doğal bir aroma ve lezzet katar. Baharatlı gıdaların neredeyse tümünde kullanılmaktadır. Sos, salça, ketçap, cips, sucuk, salam, sosis, et ürünleri, kuruyemiş gibi daha pek çok üründe aroma olarak kullanılmaktadır. Ayrıca zencefil kokusu ve tadının arzu edildiği tüm ürünlerin içeriğinde kullanımı mümkündür. Doğal zencefil aroması 1 kg ürün içinde 2-12 gr kadar kullanılabilir. Toz şeklinde olan aroma tıpkı bitkinin kendisi kadar faydalıdır.

Mide bulantısını geçirmek için kullanılabilir. Toz şeklinde olan kurumuş zencefil gebelik dahil olmak üzere her türlü mide bulantısına karşı etkilidir. Bu özelliği araştırmalar sonucu da kanıtlanmıştır.

Zencefilin iltihap engelleyici etkisi bulunmaktadır. İçeriğinde yer alan gingerol adlı bileşen mükemmel bir iltihap önleyicidir.
Bu etkisi ile romatizmaya bağlı gelişen iltihabi hastalıklarda yaşanan şiddetli ağrılara karşı faydalı olur.

Kolon kanseri, yumurtalık kanseri başta olmak üzere daha pek çok kanser türünde kanserli hücreleri baskılayarak çoğalmasını engelleyici etki yaratır. Zencefil toz şeklinde takviye olarak bu tür ciddi hastalıklara karşı kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Zencefil aroması zencefil kurutularak elde edildiği için içeriğinde bulunan faydalı vitamin ve minerallerin değerlerinde düşüş yaşanmaz. Tazesine nazaran daha etkili olur. Bağışıklık sistemi ile alakalı olarak gelişebilecek hastalıkların iyileşme sürecini kısaltıcı etki yaratır. Özellikle soğuk algınlığı ve soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklara karşı önemli bir yeri vardır.

Zencefil tozunda bulunan bazı bileşenlerin astıma karşı faydalı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Ancak astım ilaçları ile kullanıldığında kullanılan ilaçların etkisini arttırabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Zencefil tozu ve diğer versiyonları şeker hastalığını önleyici ve tedavi edici özellik sağlar. 1 ay boyunca günlük 3 gr zencefil tozu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini, kötü kolesterolü ise düşürücü etki yaratır.

Adet döneminde yaşanan ağrıları hafifletmek için de önemli bir baharat türüdür. Şiddetli yaşanan adet ağrıları için toz versiyonu ile kullanılabilir.

Boğaz ağrısı, kas zorlanması, öksürük gibi daha pek çok soruna karşı kullanılabilir. Bitkinin kendisi gibi aroması da vücuda enerji verir. Kilo vermeye yardımcı olur. Ağız sağlığı ve karaciğer sağlığını korur.

Kan basıncını düşürücü etki yaratabileceğinden dolayı hipertansiyona karşı devamlı ilaç kullanan kişiler zencefil ile aromasını da kullanmaktan kaçınmalıdır. Çünkü tansiyonun aşırı derecede düşmesine sebep olabilir.
20.01.2024 06:52:28
Zencefil Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zencefil Aroması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zencefil Aroması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde g...
Devamını Oku

Nane Aroması

Nane aroması: Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde n...
Devamını Oku

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ol...
Devamını Oku

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su v...
Devamını Oku

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen ...
Devamını Oku

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadı...
Devamını Oku

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültür...
Devamını Oku

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmal...
Devamını Oku

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insan...
Devamını Oku

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişm...
Devamını Oku

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır...
Devamını Oku

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kull...
Devamını Oku

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlar...
Devamını Oku

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini dü...
Devamını Oku

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojis...
Devamını Oku

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma...
Devamını Oku

Çikolata Aroması

Çikolata aroması, Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları ...
Devamını Oku

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlı...
Devamını Oku

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin g...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi ik...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024